04 / 05 / 2024

TÜİK sanayi üretimi

TÜİK sanayi üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan sanayi üretim verilerine göre arındırılmamış (ham) sanayi üretim verisi ağustos ayında yıllık yüzde 8,47 artarak 2014 ağustos ayından bu yana en yüksek artış hızına ulaştı.

TÜİK açıkladı! Sanayi üretimi ekim ayında yüzde 0,4 daraldı

Sanayi üretimi ekim ayında, aylık olarak yüzde 0,4 düşüş gösterirken, yıllık bazda da yüzde 1,1 yükseldi. Buna göre, piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,2 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 2 yükseliş yönünde ilerledi. İşte haberin detayları...

Brs Gayrimenkul Danışmanlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brs Gayrimenkul Danışmanlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Soğanlık'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Özlem Gülderen Alyavuz tarafından kuruldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 3. çeyrekte yüzde 13,5 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 1,2 arttı. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

Buket Töre Mimarlık İnşaat Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Buket Töre Mimarlık İnşaat Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Buket Töre tarafından kuruldu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 temmuzda yüzde 29,8 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Eylül 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Temmuz 2023’te geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 29,8 büyüme kaydetti.

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

Aren Ae İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aren Ae İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile TalhaBilal Geniş tarafından kuruldu.

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Mbl Proje Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı! 

Mbl Proje Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Mbl Proje Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı. 

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Öcalan, Ömer Faruk Kayıhan ve Özgür Kapucu ortaklığında kuruldu.

TÜİK sanayi üretimi Haberi

TÜİK sanayi üretimi

Sanayi üretimi ağustos ayında yüzde 8,47 düzeyinde artarak son 12 ayın en yüksek artışını kaydetti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan sanayi üretim verilerine göre arındırılmamış (ham) sanayi üretim verisi ağustos ayında yıllık yüzde 8,47 artarak 2014 ağustos ayından bu yana en yüksek artış hızına ulaştı. 


Analistler, sanayi üretimindeki bu hızlı artışın piyasa beklentisinin çok üzerinde olduğunu, aylık dalgalanmaların gelecek dönemde de devam edebileceğini ifade ediyor.


AA muhabirine sanayi üretimi ve yıllık büyüme hakkında değerlendirmelerde bulunan AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, ağustos ayında sanayi üretimi (arındırılmamış) yıllık bazda yüzde 8,5 artışla beklentilerin çok üzerinde bir değişim gösterdiğini vurguladı.


Ağustos ayında imalatçı sektörlerin ana girdisi olan "enerji ve altın hariç ara malı ithalatının" geçen yılın aynı ayına göre yüzde 175 gibi...