29 / 07 / 2024

tüketicilerin krediye erişimi

tüketicilerin krediye erişimi

Experian ve REIDIN tüketicilerin krediye erişimini kolaylaştırmak üzere yepyeni bir hizmet sunduklarını belirtti. Bu hizmet ile vatandaşların kredi değerlendirme süreçlerini hızlandırmayı ve aynı zamanda iyileştirmeyi hedefliyor.

Konut ve tüketici kredisinde online erişim dönemi başlıyor! Artık bankaya gitmeye gerek olmayacak!

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi ve detaylar da belli oldu. Buna göre, tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinin elektronik ortamda uzaktan yapılabilmesine imkan tanınacak. İşte ayrıntılar...

A101'in 11 Temmuz 2024 yeni kataloğu yayımlandı! A101'e elektrikli motorlu bisiklet, tabanlı ütü, döküm tencere geliyor!

A101, tüketicilerin merakla beklediği 11 Temmuz 2024 yeni aktüel kataloğunu resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. A101'de bu hafta elektrikli motorlu bisiklet, döküm tencere indirimde...

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki yaptığı açıklamada "Tüm sahilleri adım adım gözden geçirdiklerini dile getirerek, "Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılındaki depremlerden etkilenen şehirlere 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

2 sene önce 3 bin TL olan konut kredisinin taksiti, bugün 75 bin TL'den çok!

Yeni ev alacakların krediye erişimi gittikçe zorlaşıyor. Son rakamlara göre, bankaların konut kredisi faizleri yüzde 5'i aşmış durumda. Finans analisti Profesör Türkmen isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu  değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Sıfır otomobillerde, sıfır ve düşük faizli araç kredisi fırsatları! 

Son dönemde, bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve krediye erişimdeki yaşanan kısıtlamalar, potansiyel otomobil alıcılarını da zor bir durumda bırakıyor. Birçok otomotiv markası, satışlarını artırmak için cazip kredi kampanyaları başlattı. 

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

En uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek! Hem özel hem kamu! Krediye erişimde yeni dönem resmen başlıyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan finansmana erişimde yaşanan sorunun giderilmesine yönelik yeni dönem başlıyor. Yeni düzenle birlikte en uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek, işte ayrıntılar...

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığından tüketicilere kritik uyarı: Efsane Kasım indirimlerine dikkat edilmeli!

Ticaret Bakanlığı, özellikle Kasım ayı ile beraber yoğun bir şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden yapılan indirim kampanyalarında tüketicilerin mağdur olmaması için uyarılarda bulundu. 

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda birden fazla ev sahibi olan kişilerin krediye erişimi zorlaştırılacak. Dijital kayıt sistemleri kurularak ev, iş yeri kiraları ve ikinci el araç satışları gibi işlemlerin dijital ortamda kaydedilecek.

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya ilişkin adımlarla beraber sadeleşme çerçevesinde ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine dair uygulama kolaylıkları getirdi.

tüketicilerin krediye erişimi Haberi

tüketicilerin krediye erişimi

Kredi tahsisinde başvuru verilerini zenginleştirmek, hızla artan kredi taleplerini en doğru şekilde yönetmeyi mümkün kılarken, kısıtlı banka kredi geçmişi olanları sisteme daha kolay dahil edebiliyor. Bu amaçla yola çıkan Experian ve REIDIN, ortak geliştirdikleri hizmet ile, vatandaşların kredi değerlendirme süreçlerini hızlandırmayı ve aynı zamanda iyileştirmeyi hedefliyor. Yeni hizmet, kısıtlı banka kredi geçmişi olan vatandaşların krediye erişimini kolaylaştırmak için gayrimenkul portföylerinin de değerlendirmeye dahil edilmesi üzerine tasarlandı. Kredi sunan kuruluşlara Experian PowerCurve Strateji Yönetimi platformu aracılığıyla sunulacak olan hizmet, REIDIN'in sunduğu gayrimenkul satış ve kira değeri bilgisi ile endekslerinden faydalanacak. Bu hizmetle kurumlar, mevcut gayrimenkul teminat portföylerinin değerlemesini kolay, hızlı ve doğru yapabilecekleri gibi, temerrüt anında yaşanacak kayıp tutarının da daha güncel verilerle hesaplanabilmesini sağlayacak. Günümüzün yükselen trendi olan dijital...