02 / 05 / 2024

TÜPRAŞda su sıkıntısı

TÜPRAŞda su sıkıntısı

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan sulardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmasında kullanılması için yatırımlarını sürdürüyor.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Nakit sıkıntısı mı çekiyorsunuz? QNB Finansbank size ihtiyaç kredisi ile yardımcı olabilir

Nakit ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan QNB Finansbank kaçırılmaz bir fırsat sundu. Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin maddi durumlarını kolaylaştıracak ihtiyaç kredisi ile etkili çözüm sağlıyor. 70 bin TL değerinde olan kredi sağlamasıyla kolay ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Kumtel su ısıtıcı fiyatları ne kadar? En uygun nereden alınır? 7 Nisan 2023 fiyat listesi...

Sağlam ve dayanıklı malzemelerden üretilen Kumtel elektrikli su ısıtıcılar ile çay, kahve ya da yemek yaparken kullanılan sıcak su her an elinizin altında hazır olur. Peki Kumtel su ısıtıcı kaç lira? Kumtel kettle kaç litre? İşte detaylar...

Kiwi su ısıtıcı fiyatları ne kadar, en uygun nerede satılıyor? 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

Cam, paslanmaz çelik, dayanıklı plastik gibi malzemelerden üretilen Kiwi elektrikli su ısıtıcılar; kullanışlı tasarımları, kaliteli malzemeleri ve cazip fiyatları nedeniyle büyük ilgi görüyor. Peki, Kiwi kettle kaç lira? İşte detaylar...

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

TÜPRAŞda su sıkıntısı Haberi

TÜPRAŞda su sıkıntısı

ISU Genel Müdürlüğü, ülkemizin en önemli sanayi tesislerinin başında gelen TÜPRAŞ'ın su ihtiyacını karşılamak için geri kazanım suyu yatırımına devam ediyor Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesislerinde arıtılan sulardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alan sulanmasında kullanılması için yatırımlarını sürdürüyor. 


Kullar ve Plajyolu Arıtma Tesisleri'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken TÜPRAŞ'ın kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeye de bir süre önce başladı. Önemli miktarda su tasarrufu sağlaması hedeflenen projeler, toplam 11 milyon 750 bin TL'ye mal olacak. 


ÜÇ NOKTADA UYGULAMA 


Bölgede yaşanan kuraklıktan dolayı bir dizi önlem alan İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan çıkış sularını değerlendirmek için geri kazanım suyu (grisu) projesi geliştirdi. Tesislerin çıkış sularının ultraviyole ışınları ile ikinci bir arıtmadan geçirilmesini sağlayan UV sistemi,...