03 / 05 / 2024

Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu

Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu

Ülkeye gelen ve giden turistler ile gerçekleştirilen anket çalışmasına göre turistlerin yüzde 89'u İstanbul'da kendini güvende hissediyor. Ayrıca 10 turistten 9'u şehre tekrar gelmeyi düşünüyor...

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı: Asgari ücret 17-18 bin TL seviyelerine rakama oturacak, işverene maliyeti 25 bin civarı olacak! 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammında son dakika... Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretin 2024 yılında 17-18 bin TL olacağının öngörüsünde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sözleşmeli bilim personel alımı yapacağını açıkladı. İş arayanlara Çalışma Bakanlığı’ndan kaçırılmayacak bir iş fırsatı daha. İşte haberin ayrıntıları...

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖGG sınav sonucu takvimi belli oldu! Hemen bakın

Özel Güvenlik 105. Temel Eğitim ve 81. Yenilime Eğitimi Sınavı'nın yapılmasının ardından gözler sonuç açıklamasına çevrildi. Peki  105. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖGG sınav sonucu takvimi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı açıkladı: Emekli maaşlarında ilave düzenleme olacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekli maaşları ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o son dakika açıklaması... 

Herkes ne söyleyeceğini merak ediyordu! Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin açıklanacağı tarihin henüz belli olmadığını bildirdi. İşte detaylar...

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Sahil Güvenlik Uzman Erbaş alıyor! Elinizi çabuk tutun başvurular sona eriyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alacağını duyurdu. Elinizi çabuk tutun başvurular sona eriyor. Peki, başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

Samsung Galaxy Tab S8 Mayıs 2023 güvenlik güncellemesi yayınlandı

Samsung , Galaxy Tab S8 serisi için Mayıs 2023 güvenlik güncellemesini yayınladı . Şirketin mevcut nesil üst düzey tabletleri artık Japonya'da en son güvenlik güncellemesini alıyor. Bu sadece başlangıç ​​ve diğer ülkeler önümüzdeki birkaç gün içinde güncellemeye erişebilir.

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu Haberi

Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu


İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan "Turist Güvenlik Algısı, Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu"na göre, turistlerin yüzde 89'ü İstanbul'da kendini güvende hissediyor. 


Atatürk Havalimanı'nda 419 yabancı turistle görüşülerek gerçekleştirilen raporun sonuçları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıyla açıklandı.  


Toplantıda konuşan İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, anket çalışmasının ülkeye gelen ve giden turistler ile soru-cevap yönetimiyle gerçekleştirildiğini söyledi. 


Çalışmaya katılanların yüzde 89'unun İstanbul'da kendini güvende hissettiğini aktaran Soylu, "Her 10 yabancıdan 7'si İstanbul'da polisi gördüğünde kendini güvende hissediyor. Polis ile herhangi bir iletişimi bulunan 10 yabancıdan 8'i polisin performansından memnun olduğunu ifade ediyor" diye konuştu. 


"Her 10 yabancıdan 9'u İstanbul'a tekrar gelmeyi düşünüyor"  


Soylu, çalışmada, yabancıların İstanbul'a geldiklerinde herhangi bir suçun mağduru olma ihtimalinin de değerlendirildiğini anlatarak,...