13 / 05 / 2024

turizimdeki engeller

turizimdeki engeller

Turizmin sorunlarını yerinde tespit etmek 81 il ve 50 ilçe merkezini ziyaret ettiğini söyleyen Türkiye (TÜRSAB) Başkan Adayı Emin Çakmak, "Turizmin tanıtım ve pazarlama kanadını toparlamaya talibiz" dedi...

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sürerken, Gazeteci Emre Özpeynirci, Çinli araçlara konulan engeller ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşın ucuz otomobile ulaşamadığını söyledi. Özpeynirci, “Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor" dedi.

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Fakir Franky Dikey Şarjlı Süpürge en ucuz nereden alınır, fiyatı ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi...

Fakir Franky şarjlı süpürge, yüksek emiş gücü ve fonksiyonel başlıklarıyla tüm yüzeylerde temizliği kolaylaştırır. Hepa 13 filtre ile tozların hazneden dışarıya sızmasını engeller. Peki, Fakir Franky kaç saatte şarj olur? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

İşsizlik maaşı alamayanlar dikkat! Yargıtay son noktayı koydu

İşten çıkarılan bir işçinin işten çıkışı ile ilgili bildirimin haksız bir nedenle yapılması çalışanın işsizlik maaşı almasını engeller. Bu durumda nasıl bir yol izlemelisiniz? İşte yanıtı...

Sinan Türkkan'dan 'Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller kaldırılsın' önerisi!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde muhtemel şiddetli bir depremde milyonlarca konutun hasar görmesinin beklendiğini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın o açıklamaları...

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

Ömer Arısoy'dan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Zeytinburnu'nda meydana gelen çökme sonrasın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'dan tepki geldi.

Ev sahipleri dikkat! Tahliye için hangi yolları tercih etmelisiniz?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde kira sözleşmesinin yazılı olması mağduriyetleri engeller. Kiralanan taşınmazın tahliyesi ise her istenilen durumda başvurulacak bir yol değildir. Peki tahliye işlemleri hangi durumlarda yapılır?

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümündeki engeller yasa ile kaldırılmalı!

Kentsel dönüşümde vatandaş ve müteahhit açgözlülüğü, dönüşümü engelliyor. Peki vatandaş ve müteaahhit arasında yaşanan anlaşmazlıklar neler? Bu anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

turizimdeki engeller Haberi

turizimdeki engeller

Turizmci Emin Çakmak, göreve gelmeleri halinde bütün problemleri aşma konusunda iddialı olduklarını söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Emin Çakmak, "Turizmin tanıtım ve pazarlama kanadını toparlamaya talibiz" dedi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) basına açıklamalarda bulunan 21. Dönem TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, turizmin sorunlarını yerinde tespit etmek için son aylarda 81 il ve 50 ilçe merkezini ziyaret ettiğini söyledi. 


Çakmak, 2023 Turizm Stratejisi ile turizmin Anadolu'ya yayılması konusunda devletin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti. 10 ay önce adaylığını açıklaması ile birlikte proje ve çalışmalarını da belirlediklerini vurgulayan Çakmak, 7 yıldır çıkartılamayan "Turizmde tek çatı" yasası ile tüm alt sektörlerin birlik ve beraberliğinin sağlanacağını söyledi.


Türkiye...