02 / 05 / 2024

turizm sektörü düşüştemi

turizm sektörü düşüştemi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı , turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine son verilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Ekonomide sevindiren gelişme! Özel sektör dış borcunu azaltıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aracılığı ile  özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunda azalma yaşandığı görüldü.

İnşaat sektörü döviz kurları nedeniyle tedirgin!

Döviz kurlarında meydana gelen artış sonrası inşaat malzemelerinde fiyatlar hızlı bir şekilde yükseldi. Sektör temsilcileri yeni projeler için destek bekliyor.

İnşaat sektörü dövizdeki yükselişten nasıl etkilendi?

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yalçın, döviz kurlarında meydana gelen yükseliş nedeniyle sektörün sıkıntılı süreçlerden geçebileceğini dile getirdi. 

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

Avusturalya Victoria'da inşaat sektörü düşük kapasiteyle çalışacak!

Avustralya’nın Victoria eyaletinde yeni alınan Kovid-19 önlemleri kapsamında inşaat sektörünün açık kalacağını fakat daha düşük kapasitede çalışacağını açıkladı...

Türkiye çimento sektörü, dünyada ilk sırada!   

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, çimento sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer alıyor" dedi...

turizm sektörü düşüştemi Haberi

turizm sektörü düşüştemi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı , turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine son verilmesi gerektiğini ileri sürdü. Palandöken, yazılı açıklamasında, bu yılın ilk 6 ayında turizm gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azaldığını ifade ederek, turizm gelirlerinin yeniden artabilmesi için her şey dahil sistemine son verilmesini istedi. Palandöken, her şey dahil sisteminin turistik yörelerdeki esnafa büyük zarar verdiğine işaret etti. Yunanistan'daki kriz nedeniyle bu ülke turizminin çok ucuzladığını, Türkiye'ye fiyat avantajını kaybettirdiğini ifade eden Palandöken, Türkiye'nin bu nedenle turizmde zor bir dönem geçirdiğini kaydetti. Bu yılın ilk 6 ayında sadece Rus turist sayısının düşmediğine dikkati çeken Palandöken, Rusların yanı sıra Fransız, İtalyan, Avusturya ve Norveçli turistlerin sayısında da büyük düşüş olduğunu...