06 / 05 / 2024

turizm sektörü teşviği

turizm sektörü teşviği

Turizm sektörüne 3,8 milyar lira teşvik geldi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin verilerine göre, turizm sektöründeki yeni yatırımlar 240 proje için 3,8 milyar lira teşvik aldı

Turizm sektörü 6 ayda 3,1 milyar liralık teşvik aldı!

Turizm sektörü 6 ayda 3,1 milyar liralık teşvik aldı. AKTOB verilerine göre turizm sektörüne yılın ilk yarısında 205 proje için 3,1 milyar liralık yatırım teşviği verildi.

Turizm sektörüne 2,26 milyar liralık teşvik!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği AR-GE biriminin derlediği verilere göre, sektör yılın ilk 4 aylık döneminde 126 yeni yatırım projesi için 2,26 milyar liralık yatırım teşviği aldı...

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

2019'da çimento sektörünün iç satışları yüzde 32 azaldı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin verilerine göre; 2019'da çimento sektörünün iç satışları yüzde 32 azaldı ve 67 milyon tondan 45 milyon tona düşüş gösterdi.

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

turizm sektörü teşviği Haberi

turizm sektörü teşviği

Turizm sektörü yılın 10 aylık döneminde 240 yeni yatırım için 3,8 milyar liralık yatırım teşviği aldı.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 62 bin yeni yatak, 31 bin yeni istihdam oluşturacak 240 projenin yüzde 85'i Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir, Konya'nın başını çektiği 15 ilde yer alıyor. 


Turizm sektöründeki 3,8 milyar liralık yatırım bütçesinin yüzde 31,5'i Antalya'da, yüzde 16,8'i İstanbul'da bulunuyor. Bu iki il, yaratılacak istihdam, yeni oda ve yatak kapasitesi açısından da toplam değerlerin yarısına sahip.


Teşvikten faydalanan proje halindeki tesislerin yüzde 37'sini 3 yıldızlı oteller oluşturuyor. Bu projelerle 12 bin civarında yatağın devreye girmesi planlanıyor. 4 yıldızlı tesislerde 21 bin, 5 yıldızlı tesislerde de 26 bin yatak...