29 / 04 / 2024

turizmde erişilebilirlik nedir

turizmde erişilebilirlik nedir

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi. Setur, Engelsiz Erişim Derneği tarafından Yedinci Kemal Özceyhan Semineri kapsamında düzenlenen “Turizmde Erişilebilirlik Semineri”nde Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin taleplerini dinledi.

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor. Sektörü ilgilendiren bu sorun 11’nci Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde tartışıldı ve sektör temsilcileri önerilerini sundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl sağlanır? İşte sektörden çözüm önerileri...

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Konuta finansal erişilebilirlik azaldı! Ev fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının erişilebilir olması ile ilgili tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Konuta finansal erişilebilirlik azaldı! Ev fiyatları düşecek mi?

Bitcoin'in gerçek değeri ne?

Geçtiğimiz haftalarda 52 bin doları geçen Bitcoin ani bir düşüşle 40 bine kadar geriledi. Peki, Bitcoin'in değeri nedir? İşte detaylar...

Rayiç bedel nedir? Bir parselin rayiç değeri nasıl hesaplanır?

Bir parselin rayiç değeri, toprağı ve araziyi üzerinde bulunan parçalarıyla, özellikle bina ve diğer ek yapı tesisleriyle birlikte hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Binaların erişilebilirliği 'ERDEM' ile ölçülecek!

Çalışmalarına devam eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler başta olmak üzere yaşlı ve hamilelerin binalara erişilebilirlik düzeyini belirlemek amacıyla kısa adı "ERDEM" olan Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü hazırladı.

Rayiç bedel nedir? Nasıl sorgulanır?

Rayiç bedel kısaca gayrimenkulün günümüz piyasasındaki alım-satım değeri olarak ifade edilir. Peki mal alım-satım yaparken ortaya çıkan ve olan rayiç bedel nedir? Rayiç bedel hesaplama ve sorgulama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Türkiye’yi turizmde şaha kaldıracak yatırım önerileri!

Türkiye’nin turizmde hak ettiği değeri almasına yönelik analiz yapan Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’de 700 tane 5 yıldız yüzlerce de 4 yıldızlı otel yatırımı olduğunu hatırlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'engelsiz mekanlar' yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm yapıların erişilebilirlik standartlarına uygun inşa edilmesi, engellilerin haklarının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapıyor...

ÇamlıYaka Konakları'na ulaşım dopingi!

ÇamlıYaka Konakları projesi, tüm etapları tamamlanarak hizmete açılan Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy Metro Hattı ile birlikte kolay ulaşım ve erişilebilirlik sunan alternatiflerine bir yenisini daha ekledi.

Rize Ulaşım Master Planı protokolü imzalandı!

RİZE Belediyesi ile Gazi Üniversitesi, Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTEM) yetkilileri arasında ‘Rize Ulaşım Master Planı’ protokolü imzalandı.

turizmde erişilebilirlik nedir Haberi

turizmde erişilebilirlik nedir

Engelsiz Erişim Derneği ile birlikte gerçekleştirilen“TurizmdeErişilebilirlikSemineri”nde turizmcilerle engelli misafirleri bir araya getiren Setur, hem taraflar arasındaki beklentilerin ortaya konmasını sağladı hem de Setur’un engelsiz.setur.com.tr sitesinin nasıl daha kullanışlı olabileceği yönündeki geri bildirimleri aldı.


“Turizmde Erişilebilirlik Semineri”nde Engelsiz Erişim Derneği adına konuşanEngelsiz Erişim Derneği BaşkanıAdem VURALve Engelsiz Erişim Derneği Genel SekreteriEngin YILMAZortak sunumlarında “Bizler hayatın her alanındaneşit yararlanmak istiyor, erişilebilirlik kriterleri doğrultusunda yaşamayı arzu ediyoruz. Son dönemlerde ortaya çıkan engelliler için özel tasarlanan tatil köyleri vb. uygulamaları doğru bulmuyoruz. Mevcut turizm yatırımlarında engellilerin rahatkullanabileceği değişikliklere gidilmesini hem daha maliyetsiz hem de daha doğru buluyor ve destekliyoruz” dediler.


Engelsiz Erişim Derneğince gerçekleştirilen ortak sunumda şu talepler dikkati çekti.

Turizmle ilgili düzenlemeler yapılırken, “herkesle aynı ortamda erişilebilir tatil” ve “Bireysel Farklılıklara saygı” ilkeleri göz önünde...