02 / 05 / 2024

Turizmin ulaşımla etkileşimi

Turizmin ulaşımla etkileşimi

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı Osman Uzun bugünkü yazısında Demiryolu ve Turizm başlığını ele alıyor. İşte Osman Uzun'un bugünkü yazısı;

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

Son zamanlarda 65 yaş ücretsiz ulaşımla ilgili çıkan haberlere son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi koydu. Peki 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi, paralı mı olacak? İşte o karar...

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal üretimde daha planlı olunması gerektiğini ve bu hedefe ulaşmak için her türlü sevk ve idarenin bakanlık tarafından yürütüldüğü bir çalışma sürecine girdiklerini açıkladı. Kirişci, “İstediğimi ekerim devri kapanacak” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

Bella Maison 17 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Bella Maison 10 milyon TL’lik yatırımla yurtiçi ve yurtdışında toplamda 17 mağazaya ulaşmayı hedefliyor...

Washington'daki otobüs ev görenleri şaşırtıyor!

Dünyanın kalabalıklaşması ile insanların en büyük sorunlarından birisi ulaşımla ve barınma oldu. Özellikle kira ödemek birçok insanın bütçelerini ciddi biçimde sarsıyor. Kira vermek istemeyen Amerikalı çift hurda sayılabilecek bir otobüsü eve çevirdi. Eve çevrilen otobüsün fotoğrafları sosyal medyad

Türkiye 757 milyar TL'lik yatırımla ulaşımda çağ atladı!

Son 17 senede yapılan 757 milyar TL'lik yatırım, ulaşım alanında Türkiye’ye çağ atlattı. Yeni havalimanları, YHT’ler, bölünmüş yollar, tüneller ve limanlar, Türkiye’yi uluslararası arenada da öne çıkardı.

Bursa'da hafif raylı sistem Şehir Hastanesi'ne uzatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ulaşımla ilgili bilgi verdi...

Önder Halisdemir: Türkiye'nin finans kapasitesini geliştiriyoruz!

Dr. Önder Halisdemir, "Amacımız Türkiye’nin finans kapasitesini geliştirmek ve Finans Profesyonellerinin etkileşimi ve gelişimini sağlamak." dedi...

Kadıköy'ün ulaşım sorununa 'metro' çözümü!

Kadıköy'ün ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni metro projeleriyle ilgili konuştu.

Bursa'da kentsel dönüşümde önemli adımlar atılacak!

Yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlatan Büşükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Kentsel dönüşüm altyapı ve ulaşımla alakalı önemli adımlar atmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 12'nci kata ulaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 6 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kayseri belediyecilik tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların hızlandığını, ilk etap inşaatlarda 12. kata ulaşıldığını söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 29 Ekim'de hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım detaylarını paylaştı. Turhan, havalimanına İstanbul'un farklı noktalarından toplu ulaşımla 38 ila 60 dakika arasında gidilebileceğini söyledi.

DasDas Metropol İstanbul’da 30 milyon liralık yatırımla açılacak!

İstanbul'da yaklaşık iki yıl önce açılan DasDas, yeni mekanını Metropol İstanbul'da açacak. 300 bin izleyiciye ulaşan kültür, sanat ve eğlence mekanı Metropol İstanbul’a 30 milyon liralık yatırımla giriyor.

Turizmin ulaşımla etkileşimi Haberi

Turizmin ulaşımla etkileşimi

Demiryolu; Üzerinde trenlerin yol aldığı paralel iki çelik raydan oluşan ulaşım yolu. 

Bugün, bir yerden bir yere karadan gitmek için en kullanışlı yol kuşkusuz demiryoludur. Yolcuya, karayollarının kazalarından ve tıkanıklığından uzak tam bir rahatlık ve güvenlik sağlar Türkiye'de Demiryolu, Demiryolu işletmeciliği Türkiye'ye oldukça geç geldi. Osmanlı toprakları üzerinde ilk demiryolu 1854'"te Kahire-İskenderıye arasında yapılmıştı. Bugünkü Türkiye topraklarında yapılan ilk demiryolu ise bir ingiliz şirketinin gerçekleştirdiği İzmirAydın hattı oldu. 

Devletin doğrudan doğruya yaptırdığı ilk demiryolu 1888'de gerçekleştirilen İstanbul-İzmit demiryolu oldu. 1889'da Almanlarla ortaklaşa Anadolu Demiryolları Osmanlı Şirketi kuruldu. Bir Fransrz şirketine de AlaşehirÂfyon yolunun yapımı verildi. 1893'te Almanlarla Ankara-Kayseri yolu için anlaşma yapıldı. Eskişehir-Konya arası da Fransızlara ihale edildi. 

Türkiye'de demiryollarındaki önemli gelişme Cumhuriyet döneminde oldu. Bu dönemin başında yabancı şirketlerin elinde bulunan...