28 / 04 / 2024

Türk bankaları değerlendirmeleri

Türk bankaları değerlendirmeleri

Fitch Ratings, ılımlı ekonomik büyüme, mevduat için rekabet ve de varlık yapısındaki ılımlı bozulmanın, 2015 yılında Türk bankaları için zorlu bir faaliyet ortamı yaratacağını bildirdi.

S and P Türk bankalarını değerlendirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor 's ( S & P ) ekonomik baskıların Türk bankalarının varlık kalitesi üzerinde ağırlık kazanmaya başladığı belirtildi.

Beko'dan kasım ayına özel 1.549 Türk Lirası değerinde Türk Kahvesi makinesi hediye!

Beko Expert Chef Çok Amaçlı Pişirici alımına 1.549 Türk Lirası değerinde Keyf-i Bol hediye kampanyası başlattı. Beko'dan kasım ayına özel kampanyalar uygulamaya devam ediyor. İşte uygulanan kampanya ve detayları...

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türk bankaları ile ilgili bir rapor yayımladı. İşte detaylar!

Emekli promosyonları alev alev! Kuveyt Türk de devreye girdi! Emekliye 6 bin TL... 

Emekli promosyon yarışında geçtiğimiz ay durgun geçerken, Aralık ayıyla birlikte bankalar yeniden atağa geçti. Bankalar ödeyecekleri promosyona ilişkin detayları tek tek açıklamaya başladı.  Kuveyt Türk de 6 bin TL’ye varan promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

Yarışa Kuveyt Türk de katıldı! Kuveyt Türk emekli promosyonu ne kadar?

Bankalar arasındaki promosyon yarışına Kuveyt Türk de katıldı. “Emekliliğin keyfi Kuveyt Türk’te çıkar” sloganıyla hazırlanan kampanyada kapsamında promosyon tutarları da güncellendi.

Yapı Kredi Mobil’den yeni müşterilere toplam 500.000 Türk Lirası World Puan hediye

19 Ekim 2022 tarihine kadar Yapı Kredi Mobil'i indirerek ilk kez Yapı Kredili olanlara toplam 500.000 Türk Lirası değerinde puan ödüllü çekilişe katılarak 100.000 Türk Lirası’na varan puan kazanma şansı…

Türk bankaları değerlendirmeleri Haberi

Türk bankaları değerlendirmeleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ılımlı ekonomik büyüme, mevduat için rekabet ve varlık yapısındaki ılımlı bozulmanın, 2015 yılında Türk bankaları için zorlu bir faaliyet ortamı yaratacağını bildirdi.


Fitch'in resmi sitesinde yapılan açıklamada, güçlü sermaye ve karlılık tamponlarının, görünümün durağan olduğu anlamına geldiği belirtilirken, sektörün kısa vadeli döviz cinsinden finansmana olan bağımlılığının artmasının görünüm için en büyük riski oluşturduğu ifade edildi.


Ilımlı ekonomik büyüme, mevduat için rekabet ve varlık yapısındaki ılımlı bozulmanın, 2015 yılında Türk bankaları için zorlu bir faaliyet ortamı yaratacağına işaret edilen açıklamada, "Bizim baz senaryomuz, ekonomik büyümenin orta vadede, yakın zamandaki yüksek seviyelerinin altında seyretmesi, yönetilebilir faiz ve kur oynaklığının sürmesi ve uluslararası finansmana erişimin devam etmesi yönünde" denildi.


Türk bankacılık sektörünün varlık kalitesinde, kredi portföylerindeki mevsimsel etkilerle bozulma...