30 / 04 / 2024

Türk doğaltaş sektörü

Türk doğaltaş sektörü

Çin’de, 6-9 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük doğaltaş fuarı, Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndan dönen doğaltaş ihracatçıları umutlu mesajlar verdi.

Türk doğaltaş sektörü, Çin'e 139 firma ile gitti!

Türk doğaltaş sektörü, en büyük ihracat pazarı olan Çin'de düzenlenen, dünyanın en büyük doğaltaş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 139 firma ile çıkarma yaptı.

Türk doğaltaş sektörü rotasını Çin'e çevirdi!

Çin'de doğaltaş sektörünün buluştuğu Yunfu Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılan Türk doğaltaş sektörü temsilcileri, beklentilerinin üzerinde ilgiyle karşılaştı. Türk firmaları fuarın ilk günü yoğun ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Türk doğaltaş sektöründe Çin'e ihracat hedefi!

Çin Halk Cumhuriyeti'ne daha fazla ihracat için kolları sıvayan Ege Maden İhracatçıları Birliği, 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Türkiye'den 127 firma ile katılıyor.

Türk doğaltaş sektörü 167 ülkeye ihracat yaptı!

2013’ün ilk 9 ayında 1 milyar 649 milyon dolarlık ihracat yapan sektör, yıl sonunda 2.2 milyar dolar, 2023 yılı için ise 7 milyar dolarlık dış satım yapmayı planlıyor

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk yapı malzemeleri sektöründen ilk 9 ayda 23 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye’nin en fazla cari fazla veren sektörlerinden biri olan ve 219 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Sektörün ihracat rakamı Ocak-Eylül döneminde, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı ve 23 milyar dolar oldu. 

Türk yapı malzemeleri sektöründe hedef ilk 5!

Yapı malzemeleri sektörü dünya liginde en iyi derecesini 24 milyar dolar ihracatla 2012'de gerçekleştirerek 8'nci oldu. Türkiye bu sıralamada 2016'da 12. oldu, 2020 yılında 9. sıraya yerleşti.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

TÜRKONFED İnşaat Sektöründe Yeni Dinamikler toplantısı yarın!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Paynet, ‘Sektör Buluşmaları’ etkinlik serisine başlıyor...

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Türk yapı malzemeleri sektöründen Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat!

Türk yapı malzemeleri sektörü, 2021 yılı Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir artış yakaladı.

Türk doğaltaş sektörü Haberi

Türk doğaltaş sektörü

Çin’de inşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle 2014 yılında bu ülkeye yaptığı doğaltaş ihracatı yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da Çin’in doğaltaş talebinin azalacağını öngörüyor. Türk doğaltaş sektörü, iki yıllık gerilemenin geçici olduğunu düşünüyor ve bu gerilemeye rağmen en büyük ihracat pazarı olma özelliğini açık ara sürdüren Çin’den vazgeçmiyor. 


Doğaltaş sektörü için Çin’in vazgeçilmez ve daimi bir pazar olduğuna ilişkin inancın sonucu en büyük adımı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlenen Ege Maden İhracatçıları Birliği attı. 


Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya; Xiamen Belediye Başkanı Pei Jin Jia, Xiamen Fuarı Organizatör firması Genel Müdürü Guoxiang Lai ve Xiamen Fuarı Ülke Katılımları Sorumlu Müdürü Shirley Mia ile 2015 yılında 2303 metrekare olan Türkiye standının,...