05 / 05 / 2024

türk mobilyacılar 2014 yatırımları

türk mobilyacılar 2014 yatırımları

İngiltere pazarına hızlı bir giriş yapan Türkiye’nin iki mobilya markası, önümüzdeki aylarda Londra’da toplam 4 mağaza açacak. Mobilyacıların 10 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşmasının yolu, pazarların çeşitlendirilmesinden geçiyor.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Patronlara bile vize yok! Türk pasaportuna engel..

Son zamanlarda Schengen vizesi başvurularından ret yanıtı alan Türk vatandaşları durumdan rahatsız.

Türk yatırımcılara Londra fırsatı: Battersea Power Station 2.Etap satışları başladı!

Londra'da hayata geçirilen değeri Battersea Power Station, dünyanın en iyi konut projelerinden biri olarak Türk yatırımcılarla bir araya geliyor. Projede, Türk yatırımcılar için bulunan fırsatlar açıklandı.

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Yabancılara konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler mecliste!

Yönetmelik değişikliğinden sonra yabancılara yapılan konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Moldova'da inşaat ve turizmde Türk yatırımcılar için fırsatlar var!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yaptığı açıklamada, "Türk yatırımcılar için Moldova ve Gagauz Yeri'nde önemli fırsatlar var. Özellikle tarım, inşaat, altyapı, sanayi ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi.

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

türk mobilyacılar 2014 yatırımları Haberi

türk mobilyacılar 2014 yatırımları


İthal ettiği mobilyada yanmaz kumaş şartı koyan İngiltere pazarına hızlı bir giriş yapan Türk mobilyacılar, mağaza sayılarını artırıyor


Türkiye’nin iki mobilya markası, önümüzdeki aylarda Londra’da toplam 4 mağaza açacak. Mobilyacıların 10 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşmasının yolu, pazarların çeşitlendirilmesinden geçiyor. Bu amaçla hedeflenen 'zor' pazarlardan biri de İngiltere... Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İngiltere için en önemli şartın yanmaz kumaş olduğunu söyledi. Çoğu firmanın bu özellikte üretim yapmasıysa neredeyse olanaksız çünkü bu çalışmalar, uzun bir Ar-Ge süreci istiyor.


Londra’yı hedef pazar ilan eden Doğan, “Londra'da bugün 2 mağazamız var. Şubat 'ta bir mağaza daha açıyoruz. Yıl içinde 5 mağazaya ulaşacağız” bilgisini verdi. İngiltere mobilya ithalatında ince eleyip sık dokuyor, küçük markalar da ülkeyi cazip görmüyor. Doğan, yurtdışı...