07 / 05 / 2024

TÜRKEN Vakfı yurt dışı yurtları

TÜRKEN Vakfı yurt dışı yurtları

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfının New York'taTürk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağını söyledi.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Beşiktaş'ta ara sokakta bir ev 400 bin dolar, Manhattan'da 339 bin, Miami'de 375 bin dolar! Bunun sebebi nedir? 

Türkiye ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırma konusu olmaya başladı. Şimdi de Beşiktaş ile Manhattan ve Miami'deki ev fiyatları karşılaştırıldı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da stüdyo daire parasına, Norveç'te dubleks ev! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehir yüzde 102,7 ile başkent Ankara olarak açıklandı. Türkiye ile yurt dışındaki konutların fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. İşte o paylaşımlardan biri ve gelen yorumlar...

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Kiracıdan zam isyanı: Ev sahibim kirayı 3 katına çıkartmak istiyor, o paraya 48 ayda Los Angeles’da ev alabiliyorum!

Bazı ev sahipleri fahiş zam talepleriyle gündeme gelirken, son zamanlarda Türkiye ile yurt dışındaki ev fiyatları sık sık karşılaştırılmaya başlandı. Bir kiracı sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

Döviz zengini iller dikkat çekti! İşte liste başı

Türkiye'de yurt içi mevduat, ilk 9 ayda yüzde 49,7 artarak 12.3 trilyon liraya kadar yükseldi. Bunun 4 trilyon 712,9 milyar liralık bölümünü döviz cinsi mevduatlardan oluşuyor. Toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek iller ise dikkat çekti.

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye'den yurt dışına üst düzey atama yapıldı. MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en iyi pazarlardan birisi olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

QNB Finansbank son kez duyurdu! Resmen sona eriyor! Son gün 31 Temmuz!

Sık sık düzenlediği kampanyalarla müşterilerinin karşısına çıkan QNB Finansbank, bir yandan hediye puan dağıtırken bir yandan da ek taksit imkânı veriyor. QNB Finansbank, yeni düzenlediği kampanyası kapsamında yapılacak alışverişlerde yine ek taksit fırsatı sağlayacağını duyurdu.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

TÜRKEN Vakfı yurt dışı yurtları Haberi

TÜRKEN Vakfı yurt dışı yurtları

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfının New York'taTürk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağını söyledi. 


Dilberoğlu, vakfın Amerika'daki çalışmalarını AA muhabirine değerlendirdi. 


Eğitimin çok önem verdikleri bir husus olduğunu ve vakfın eğitim odaklı çalıştığını belirten Dilberoğlu, Türkiye'den ve diğer ülkelerden çok fazla öğrencinin Amerika'ya eğitim için geldiğini, bu öğrencilerin ihtiyaçlarına uzak kalamayacaklarını, buradaki öğrencilerin barınma ve güvenli bir ortamda eğitim faaliyetleri ile ilgili inisiyatif almak istediklerini ve bu nedenle Türkiye'deki TÜRGEV ve Ensar vakıfları olarak 2014'te ABD'de Türken Vakfını kurduklarını söyledi. 


Kuruluşundan bugüne çok önemli mesafeler kaydettiklerini ve önemli işlere imza attıklarını belirten Dilberoğlu, "Manhattan'da 200 kişilik bir yurt inşa edilecek." dedi.


Dilberoğlu, yetişmiş insan gücüne Türkiye'nin...