01 / 05 / 2024

Türkiye afet yönetimi

Türkiye afet yönetimi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ), Türkiye'nin insani yardımlarda geliştirdiği model ve de geldiği noktanın HOPEFOR Girişimi' nde takdirle karşılandığını bildirdi...

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarsılmaz Konut Yapı İnşaat Taahhüt Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şahımerdan Tunç tarafından kuruldu.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Oktay, Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'sinin yatırıldığını söyledi. İşte ayrıntılar...

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy son 7-10 günde Türkiye'de 5 tane 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir." dedi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Türkiye afet yönetimi Haberi

Türkiye afet yönetimi

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Dominik, Katar ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi işbirliğiyle hayata geçirilen ve "uluslararası küresel hızlı müdahale kabiliyeti" oluşturulmasını amaçlayan HOPEFOR Girişimi 3. Uluslararası Konferansı çerçevesinde, AFAD Başkanı Fuat Oktay ikili görüşmelerde bulundu.


Oktay, bu kapsamda Karayipler Afet  Acil Durum Yönetimi Ajansı (CDEMA) Genel Sekreteri  Richard Thompson ve Acil Operasyonlar Yöneticisi  Earl Arthurs, Dominik Cumhuriyeti Acil Durum Operasyonları Merkezi Başkanı Tuğgeneral Juan Mendez Garcia ile Sivil Savunma Başkanı Luna Paulino, Katar Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kalkınma Departmanı Direktörü Büyükelçi Ahmed Bin Mouhamad Al-Marikhy, Küba Sivil Savunma Ofisi Başkanı Tümgeneral Ramon Pardo Guerra ve Şili Ulusal Acil Durum Ofisi Direktör Yardımcısı Juan Claduio Aldea ile görüştü.


Görüşmelerde Oktay, Türkiye'nin afet ve acil durumlarda geliştirdiği insani yardım modeli ile...