13 / 05 / 2024

türkiye Cenevre Başkonsolosluğu

türkiye Cenevre Başkonsolosluğu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu'nun taşınacağı yeni binada incelemelerde bulundu. Binanın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Türkiye’de 14 ilde kişi başına gelir ülke ortalamasının üzerinde bulunuyor

Türkiye’nin 2022 senesinde 10.659 dolar olarak hesaplanan kişi başına geliri, en fazla rakamın yer aldığı 2013 yılındaki 12.582 dolar seviyesinin yüzde 15 altında olurken 6 il, gelirini artırarak istisna oluşturduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ve ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başlandığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

Türkiye'nin otomobili Togg'u almak için bekleyenlere müjde! Togg’un ilk mağazası açıldı!

Türkiye'nin otomobili Togg'u ön siparişle satın alan ve aracının teslim edilmesini bekleyen vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

türkiye Cenevre Başkonsolosluğu Haberi

türkiye Cenevre Başkonsolosluğu

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'ndeki Afganistan konulu "Bakanlar Konferansı"nda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi barış, istikrar ve kalkınmayı sağlamak için Afganistan'ı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Kıran, konuşmasının ardından Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu'nun taşınacağı yeni binayı gezerek incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Kıran, Başkonsolos Mehmet Sait Uyanık'tan yakında açılacak olan yeni başkonsolosluk binasındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kemal Madenoğlu ile Türkiye'nin Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Beliz Celasin Rende de hazır...