26 / 11 / 2024

türkiye deprem çalışmaları

türkiye deprem çalışmaları

Buca'da deprem ve yapı güvenliği çalışmaları konuşuluyor. Buca Belediyesi tarafından Meclis salonunda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemi sürekli gündemde tutmamız gerekir dedi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm için adım atılmalı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Biz depreme uygun hareket etmeliyiz. Bu ülke deprem ülkesi, deprem kuşağı üzerinde. Evlerimizi en şiddetli deprem olacak şekilde hazırlamalıyız."

Depremin yıkıcı etkileri nasıl azaltılmalı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası depremin yıkıcı etkisini azaltmak için 3 adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.  

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

İdris Güllüce: Hükümet, 10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce "17 Ağustos döneminde belediye başkanıydım. Depremde 60 gün enkaz kaldırdım, ceset çıkardım. Depremin ben de içindeydim. Hükümet, 10 yıldır depremle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyor" dedi

Bolu Dağı Tüneli’ndeki çalışmalar 10 gün erken bitecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,  Bolu Dağı Tüneli’ndeki çalışmaları 8 ya da 9 Eylül’e kadar bitirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmalar 19 Eylül'de bitecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren portalın Kaynaşlı yönünde uzatılması çalışmalarına 31 Temmuz'da başladıklarını kaydederek, "50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül'de tamamlamayı amaçlıyoruz." dedi. 

Türkiye'nin deprem haritası resmen güncelleniyor: Yeni bir fay hattı tespit edildi!

Türkiye'nin deprem tehlike haritasının güncellenmesi için yürütülen çalışmaların 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilirken, Prof. Dr. Hasan Sözbilir de söz konusu proje kapsamında süren çalışmalarda yeni bir fay hattı tespit edildiğini söyledi.

Deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Son 2 senede sadece, 2023-2024 senelerinde merkezi idareden deprem çalışmaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon Türk lirası, çok büyük kaynakları bu anlamda seferber etmiş durumdayız."

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

türkiye deprem çalışmaları Haberi

türkiye deprem çalışmaları

Buca’da deprem ve yapı güvenliği konusu ele alındı. Türkiye’nin bina karnesinin zayıf olduğunu belirten Japon deprem uzmanı Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, “Türkiye’de yapı stokunun yüzde 67’si kaçak” dedi. İz Gazete'de yer alan habere göre; Buca’da depreme karşı farkındalık yaratma çalışmaları devam ediyor. Buca Belediyesi, Buca Şehir Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliği ile Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemini  sürekli gündemde tutmamız gerektiğini söyleyerek, afet öncesi yapılması gereken çalışmaların afet sonrasında yapılması gereken çalışmalardan daha hayat kurtarıcı olduğunu belirtti.  

TÜRKİYE’NİN BİNA KARNESİ ZAYIF

Yaklaşık 31 senedir Türkiye’de yaşadığını söyeleyen Japon deprem uzmanı Yüksek Mimar ve...