19 / 05 / 2024

türkiye doğaltaş ihracatı 2013

türkiye doğaltaş ihracatı 2013

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, İzmir Marble Fuarı'na Çinli ithalatçıların katılması ve Türkiye'den daha fazla doğaltaş ithal etmeleri için çaba gösterdiklerini kaydetti.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Türkiye’nin mal ihracatı 2022'de 254 milyar dolara çıktı!

TİM İhracatın Şampiyonları ödül töreni İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, "Mal ihracatımızı 169 milyar dolardan 254 milyar dolara çıkardık” dedi.

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Türkiye doğal gazda Avrupa'nın en ucuz ülkesi!

Doğal gaz fiyatları küresel çapta yükselmeye devam ederken Türkiye’nin konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi olduğu ortaya çıktı. Peki en yüksek doğal gazı hangi ülke ödüyor? İşte detaylar...

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Türkiye'de ekmeğe peş peşe zam gelirken un ihracatı yılın ilk 6 ayında rekor kırdı

Türkiye'de ekmek fiyatlarına artan girdi maliyetleri nedeniyle peş peşe zam gelirken yılın ilk 6 ayında un ihracatında rekor kırıldığı ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre ihracat yüzde 33 artarak 652 milyon dolara yükseldi.

türkiye doğaltaş ihracatı 2013 Haberi

türkiye doğaltaş ihracatı 2013


Türkiye, 2006 yılında Çin'e 126 miyon dolarlık doğaltaş ihraç ederken, 2013 yılı sonunda 1 milyar dolara ulaştı. Çin'de bütün prestijli yapılarda Türk doğal taşlan tercih ediliyor. 


Türk doğaltaş sektörünün en büyük ihracat pazarı Çin Halk Cumhuriyeti'nde, düzenlenen Xiarnen Stone Fair 2014'te, 26-29 Mart 2014 talihleri arasında İzmir'de 20. kez düzenlenecek olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın tanıtımı, Ege Maden ihracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve IZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Erdinç ve EMİB Yönetim Kumlu Muhasip Üyesi Candan Özlütürk tarafından gerçekleştirildi. 


İzmir Marble Fuarı'nın dünyanın ikinci büyük fuarı konumunda olduğunu anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, İzmir Marble Fuarı'na Çinli ithalatçıların katılması ve Türkiye'den daha fazla doğaltaş ithal etmeleri için çaba gösterdiklerini kaydetti. 


Türkiye'nin 2000'li yılların başında...