05 / 05 / 2024

Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi sch

Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi sch

CHP'nin "Merkez Türkiye" adı verilen projesinin 20 yılda toplam 200 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projeyle 2035 yılına gelindiğinde, yaklaşık 2 milyon 200 bin vatandaşa iş ve istihdam sağlanması hedefleniyor.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Oktay, Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'sinin yatırıldığını söyledi. İşte ayrıntılar...

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisinin bu senenin sonunda 5,3, gelecek sene ise yüzde 3 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3'e indirirken, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini yüzde 3,7'ye yükseltti. Türkiye'de gelecek yıl enflasyonun yüzde kaç olacağı da hesaplandı.

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy son 7-10 günde Türkiye'de 5 tane 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir." dedi.

Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi sch Haberi

Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi sch

CHP'nin "Merkez Türkiye" adı verilen "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"nin 20 yılda toplam 200 milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilmesi planlanıyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Conrad Otel'de CHP'nin "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ni açıkladı.


"Merkez Türkiye" projesi, gelecek 20 yılda toplam 200 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek. Yatırım tutarının 40 milyar dolarını 20 yılda doğrudan kamu yapacak, 160 milyar doları özel sektör tarafından gerçekleştirilecek. Kamunun yapacağı yatırımlar önden yüklemeli olacak. Bu çerçevede kamu yatırımlarının yüzde 70'i 2023'e kadar tamamlanacak.


"Merkez Türkiye"nin inşası için yapılacak yatırımlar, geri bağlantılarla, tüm ekonomide 117 milyar dolarlık bir yatırımı daha tetikleyecek. Böylece Türkiye genelinde toplam yatırım tutarı 317 milyar dolara ulaşacak. 


Dünyanın lider lojistik, finans, hafif imalat, otomotiv markaları bu merkezde yer alacak. Ayrıca ambalajlama ve paketleme, paket tasarımı, yeniden işleme,...