07 / 05 / 2024

türkiye en fazla ihracat yapan il

türkiye en fazla ihracat yapan il

Sanayi kenti olarak dikkat çeken Kocaeli ve Bursa, Türkiye genelinde en fazla dış satım yapan iller dağılımı kapsamında 2'nci sırada yer almak için mücadele veriyor...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

TÜİK duyurdu! Haziranda fiyatı en fazla artan ve azalan ürünlere hemen göz atın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki haziran ayında en çok fiyatı artan ürün hangisi oldu? İşte detaylar...

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

türkiye en fazla ihracat yapan il Haberi

türkiye en fazla ihracat yapan il


Sanayi kenti olarak dikkat çeken Kocaeli ve Bursa, ülke genelinde en fazla ihracat yapan iller dağılımında 2'nci sırada olma mücadelesi veriyor.


AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'de geçen yıl 151 milyar 707 milyon dolarlık ihracatın 6 milyar 623 milyon 742 bin dolarlık kısmı, ihracatçı birlikleri kaydından muaf olarak yapıldı.


Kalan 145 milyar 443 milyon 260 bin dolarlık ihracatın il bazında dağılımına bakıldığında ise 12 milyar 855 milyon 962 bin dolarla Bursa 2'nci, 12 milyar 725 milyon 183 bin dolarla Kocaeli 3'üncü sırada yer aldı.


Bursa'nın geçen yılki ihracatı 2012'ye göre yüzde 8 artarken, Kocaeli'nin ihracatı ise 2,6 azaldı.


Söz konusu rakamlara göre iller arasındaki ihracat rakamları arasındaki fark 130 milyon 779 bin dolar oldu.


Bursa'nın dış satımını 7 milyar...