18 / 05 / 2024

türkiye Enerji bağımlılığı son durum

türkiye Enerji bağımlılığı son durum

Toplam nihai enerji tüketimi 2011'de 86 milyon 952 bin toplam eşdeğer petrol (TEP) iken, 2012'de 89 milyon 8 bin TEP'e çıktı. Enerji bağımlılığı 2011'de yüzde 71.6 iken, 2012'de bu oran yüzde 74.3'e yükseldi.

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında!

İpek Ilıcak Kayaalp ve Ebru Özdemir, milyar dolarlık şirketlerin kaptan köşkünde oturan ve binlerce kişiye istihdam imkanı veren Türkiye'nin en güçlü 30 kadını arasında.

Yeşil binaların eneji verimliliği ile dışa bağımlılık son bulacak!

Güneş enerjisi üretimi için Türkiye çok önemli bölgede konumlanıyor. Bu avantajı fırsata çevirmek için sanayi kuruluşları başta olmak üzere konutların günlük enerji ihtiyacını karşılamada güneş enerjisi sistemleri büyük bir etkiye sahip.

türkiye Enerji bağımlılığı son durum Haberi

türkiye Enerji bağımlılığı son durum


Toplam nihai enerji tüketimi 2011'de 86 milyon 952 bin toplam eşdeğer petrol (TEP) iken, 2012'de 89 milyon 8 bin TEP'e çıktı. Enerji bağımlılığı 2011'de yüzde 71.6 iken, 2012'de bu oran yüzde 74.3'e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri 2012-2013 verilerini açıkladı. Sanayi sektörü enerji tüketimi 2012'de 30 milyon 382 bin TEP ile nihai enerji tüketiminin yüzde 34.1'ini oluşturdu. Ulaştırma sektörü enerji tüketimi ise 20 milyon 767 bin TEP ile nihai enerji tüketimi içinde yüzde 23.3 paya sahip oldu. Konut ve hizmetler sektörünün enerji tüketiminin, toplam enerji tüketimi içindeki payı, 31 milyon 517 bin TEP ile yüzde 35.4'e...