16 / 05 / 2024

Türkiye enerji kurulu gücü ne durumda

Türkiye enerji kurulu gücü ne durumda

Taner Yıldız "2013 yılı mayıs ayı sonunda 58 bin 323 MW olan Türkiye toplam enerji kurulu gücü, 2014 Mayıs sonu itibarıyla yüzde 13,4 artışla 66 bin 134 MW değerine ulaştı"dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Avrupalı yönünü en yakın alternatif Türkiye’ye çevirdi

Avrupa’daki enerji çıkmazının ardından Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını belirten İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönt. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, fason üretim için Türkiye’nin tercih edilebileceğini belirtti.

Türkiye'de 2021’de 19 bin mali aracı kuruluş faaliyet gösterdi!

Türkiye'de mali aracı kuruluşlar sektöründe faaliyet içinde olan girişim sayısı geçtiğimiz sene 19 bin 1 oldu. İşte detaylar…

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Yavuz Işık, yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 24 Haziran'da yaptığı 34. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini açıkladı. Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türkiye enerji kurulu gücü ne durumda Haberi

Türkiye enerji kurulu gücü ne durumda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2013 yılı mayıs ayı sonunda 58 bin 323 MW olan Türkiye'nin toplam enerji kurulu gücünün, bu yıl mayıs sonu itibarıyla yüzde 13,4 artarak 66 bin 134 MW değerine ulaştığını bildirdi.


Yıldız, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin mayıs ayı elektrik kurulu gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Enerji yatırımlarında 2014 itibariyle hedeflenen seviyede gittiklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:


"2013 yılı mayıs ayı sonunda 58 bin 323 MW olan Türkiye toplam enerji kurulu gücü 2014 Mayıs sonu itibarıyla yüzde 13,4 artışla 66 bin 134 MW değerine ulaştı. Santral sayısı ise aynı dönemde yüzde 20,8 artışla 822'den 993'e çıktı 2013 yılı Mayıs ayından bu yana toplam 7811 MW gücünde 171 santral devreye alındı. Geçtiğimiz mayıs ayında devreye giren 290,5 MW gücündeki 51...