23 / 07 / 2024

türkiye ev değişimi sistemi

türkiye ev değişimi sistemi

Tatilde konaklamayı ucuza getirmek isteyenlerin tercihi olan "home exchange (ev değişimi)" sistemi, tatil yapmak istenilen dünyanın bir ucundaki ülkede internet üzerinden ev temin edilmesini sağlıyor

Reel konut fiyat değişimi negatifte rekora mı gidiyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artarken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı. Peki reel konut fiyat değişimi negatifte rekora mı gidiyor?

Türkiye Emekliler Derneği açıkladı! Primlerin emeklilere geri dönüşü sağlanmalı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, ekonomik koşulların her 4 emekliden birini çalışmak zorunda bıraktığını ifade ederken çalışan emeklilerin primlerinin geri dönüşünün sağlanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Bankalar Birliği uyardı: Banka hesap sahipleri ve IBAN kullananlar dikkat!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerden kiralanan hesaplar kullanılarak sistem dışına çıkarıldığı olaylara karşı banka hesap sahipleri ve IBAN kullananları uyardı.

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Bayramdan sonra ATM'lerde limit değişimi...

Çok sayıda özel banka için 10 bin TL şeklinde belirlenen günlük nakit çekim limitinin yetersiz kalışı ve müşterilerin "komisyon kesintisi"nden sonra bankalar limit değişimi yapacaklarını duyurdu.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirdiklerini ve bu bankaların bundan sonra tek bir ATM'den hizmet vereceğini kaydetti.

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısının arakasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, tüm sınıflarda okutulan derslerde müfredat değişikliği yapacaklarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de diploma denkliği almak isteyen öğrenciler dikkat: Artık dil belgesi zorunlu

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye'deki denklik işlemlerinde artık dil belgesi şartı bulunuyor. Özellikle öğrencilerin mezun oldukları üniversitelerin en az 3 uluslararası sıralama kuruluşunun listesinde ilk 400 içinde yer alması gerekecek. İşte detaylar..

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

türkiye ev değişimi sistemi Haberi

türkiye ev değişimi sistemi


Tatilde konaklamayı ucuza getirmek isteyenlerin tercihi olan, tatil yapmak istenilen dünyanın bir ucundaki ülkede internet üzerinden ev temin edilmesini sağlayan "home exchange (ev değişimi) sistemi, Türkiye'de hızla yaygınlaşıyor.


Dünyada 1953 yılından bu yana aktif olan "ev değişimi" sistemiyle tatil, son yıllarda Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. 


"Ev değişimi" organizasyonu yapan şirketlerden birinin Türkiye temsilcisi Samim Er, konuyla ilgili AA muhabirine, sistemiyle tatil imkanı sunan bir çok internet sitesi bulunduğunu, Türkiye'de de son 2 yılda sisteme ilginin arttığını söyledi.


Türkiye'den sisteme 170 kişinin üye kaydı yaptırdığını bildiren Er, geçen yıl sistemi aktif kullanarak tatile çıkanların sayısının 60 olduğunu belirtti. Her bir ailenin 4'er kişiden hesaplanması halinde, sistem sayesinde geçen yıl 240 kişinin tatile gittiğinin söylenebileceğini kaydeden Er, "Yılda iki üç defa giden aileler...