21 / 05 / 2024

türkiye fas siyasi ilişkileri

türkiye fas siyasi ilişkileri

16 Nisan 2004 tarihinde Ankara’da imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fas Krallığı Hükümeti Arasında Çevre Koruma Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkında Karar bugün 29182 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye'deki stadyumlara 11 milyar lira harcandı!

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

Türkiye Somali'nin inşası için stratejik ortak!

Somali halkı, geride kalan yıllarda şiddetli siyasi krizler, terör saldırıları, açlıkla boğuşurken her zaman yanlarında olan Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görüyor.

Türkiye'nin yıllık kredi analiz raporu açıklandı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ile ilgili yıllık kredi analizi raporunu yayımladı. Raporda Türkiye'nin profilinin, siyasi risklere karşı dengelediğini açıkladı.

Naci Ağbal: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye güveniyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasıyla Türkiye’nin uzun bir dönem için siyasi öngörülebilirliğinin artacağını, böylece ülkeye daha çok yatırım geleceğini belirtti

Kırgızistan, Türkiye'yi yatırıma davet etti!

Kırgızistan'ı siyasi, ekonomik, toplumsal alanlarda krize sürükleyen mevcut hükümetin yetersiz çalışmaları sonucunda kurulan Gölge Hükümetin Dışişleri Bakanı Tunsunbay Bakıroğlu, Türk devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü olduğunu belirterek, "Türkiye'yle birlik kurmaya çalışıyoruz" mesaj

Fitch'ten Türkiye için uyarı!

Türkiye için not kararını 27 Ocak'ta açıklayacak olan Fitch, Türkiye'deki siyasi risklerin ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ekim ayı analizini açıkladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği merakla beklenen Ekim ayı analizini açıkladı. Analizde, Türkiye’de son 3 çeyrekte yakalanan büyümenin 2017 yılında da devam edebilmesinin ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Şerafettin Aşut: Arsa rantıyla yeni Türkiye mucizesi mümkün değil!

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, “Ülkemizin basit siyasi kavgalara değil, milleti birbirine kenetleyecek büyük hedeflere ihtiyacı var. Arsa rantı ile yeni Türkiye mucizesi yaratabilmek mümkün değil” dedi.

Türkiye, yatırım için tüm dünya ülkeleri açısından cazip!

Dubai Yatırım Kongresi Üst Yöneticisi (CEO) Davud eş-Şizavi: "Biz Türkiye'yi ekonomik olarak da politik olarak da istikrarlı görüyoruz. Uzun yıllardır Türkiye'yi yakından izliyorum. Siyasi ve ekonomik istikrarla çok önemli noktalara geldi" dedi.

Türkiye'nin durumu yatırımcılar için risk oluşturuyor!

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, yaşanan siyasi gelişmelerin ve jeopolitik risklerin Türkiye'nin ekonomisi üzerinde belirleyici olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisi 24 çeyrek büyüme başarısını yakaladı!

Türkiye'de 2015'te yapılan iki seçim, ekonomiyi ve piyasaların seyrini de etkiledi. AK Parti'nin 1 Kasım'da tekrar tek başına iktidara gelmesiyle siyasi belirsizliğin ortadan kalkması piyasalara olumlu yansıdı.

Moody's: Siyasi belirsizliğin azalması Türkiye'ye bir avantaj kazandırabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı Banerji, Türkiye'nin not değerlendirmesine ilişkin, "Siyasi belirsizliğin azalması Türkiye'ye bir avantaj kazandırabilir" dedi. İşte Banerji'nin Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesi...

Siyasi istikrar Türkiye'deki mega projeleri olumlu etkileyecek!

Pazar günü yapılacak genel seçimlerde sandıktan, son 13 yılda sağlanan siyasi ve ekonomik istikrarın devamı yönünde çıkacak sonuç, 2023 hedeflerine katkı yaparken, Türkiye’yi sıçratacak mega projelerin de devam etmesini sağlayacak.

türkiye fas siyasi ilişkileri Haberi

türkiye fas siyasi ilişkileri

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA


Karar Sayısı : 2014/6921

16 Nisan 2004 tarihinde Ankara’da imzalanan ve 28/10/2005 tarihli ve 5418 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fas Krallığı Hükümeti Arasında Çevre Koruma Alanında İşbirliği Anlaşması”nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının 24/9/2014 tarihli ve 6893553 sayılı yazısı üzerine, 31/5/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 13/10/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Andlaşma için