06 / 05 / 2024

türkiye girişimcilik yatırımcılık

türkiye girişimcilik yatırımcılık

2018 yılında Türkiye'deki girişimlere yapılan yatırım miktarı 58,6 milyon dolar oldu.Ülkede start up ekosisteminin geleceğine dair 2018'de umut veren çıkışlar gerçekleşti. Uzmanlar, Türkiye’nin önünde fırsatlarla dolu uzun bir yol olduğu görüşünde hemfikir.

'Dolar 25 TL'ye düşer' diyen ekonomist Mahfi Eğilmez o formülü açıkladı! Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı!

Ekonomist Mahfi Eğilmez, doların 25 liraya kadar düşebileceğini açıkladı. Eğilmez, dolardaki düşüş serüvenini o formülle açıkladı. Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Türkiye’de arsa yatırımı nasıl yapılmalı? İşte önemli 6 kriter

Yatırımcının son dönemde ilgisini çeken alanlardan biri de arsa ve araziler.  Genelde uzun dönem yatırımı olarak bilinen arsalarda kısa sürede kar etmek de mümkün. Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Arif Güdül 6 önemli kriteri sıraladı.

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkımlara sebep olduğu 11 şehirdeki şantiyelerde kule vince talep tam 5 kat arttı. Kule vinçlerin çok yüksek fiyatlarla kiraya verilmesi de yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Altın yatırımcılarına kara haber şimdi geldi! Hatice Kolçak altının hangi seviyeye kadar düşeceğini açıkladı!

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarının düştüğü ve düşüşlerin devamının geleceğini söyleyerek yatırımcılara kötü haberi verdi.

Dolar yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Dolar tam bu kadar olacak! Yatırımcılar acil bakın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçen dolar kuru için, uzman isimden uyarı geldi.  Dolar ne kadar olacak sorusu yanıt buldu. Yatırımcılar acil bakın!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Bankalara döviz ve altın uyarısı! Yatırımcı yastık altına dönecek!

Altın fiyatları son dönemde tüm kazanımlarını geri verirken, dövizde de uzun süredir çok önemli bir tırmanma yaşanmıyor. Ancak bankaların altın ve döviz alım/satımındaki makasın her geçen gün artması da yatırımcıyı şaşırtıyor.

Gram altın 1.5 ay sonra işte bu kadar olacak! Duyan inanamadı! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı! 

Gram altın 1.5 ay sonra işte bu kadar olacak! Duyan kulaklarına inanamadı! Tüm altın yatırımcıları bu habere bir an önce bakmalı, hemen izleyin yoksa sonra pişman olursunuz! Detaylar için tıklayınız... 

Borsa haftalar sonra ilk kez 5 binin altına düştü, 88 binden fazla yatırımcı çıkış yaptı! Peki neden?

Geçtiğimiz yılın başından bu yana finansal yatırımcının tek adresi olan borsada rüzgar tersine döndü. Son günlerde kayıpları giderek derinleşen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 15 gün sonra ilk kez 5 bin puanın altını gördü. Peki borsadaki bu kötü gidiş daha ne kadar devam edecek?

türkiye girişimcilik yatırımcılık Haberi

türkiye girişimcilik yatırımcılık

Türkiye’de start up ekosisteminde son yıllarda önemli gelişmeler yaşandı. 2015 yılında ekosistemde 18 hızlandırıcı, 13 STK, 4 devlet kurumu, 14 melek yatırımcı ağı ve 330 melek yatırımcı vardı. 2019’da ise ekosistemde 52 hızlandırıcı, 19 STK, 5 devlet kurumu, 16 melek yatırımcı ağı ve 476 melek yatırımcının yanı sıra 41 teknopark, 23 kurumsal girişim sermayesi, 5 kitlesel tonlama platformu ve 2 de fonların fonu bulunuyor.

Capital Dergisi'nde Özlem Aydın Ayvacı'nın haberine göre, 2018’de Türkiye’deki girişimlere yapılan yatırım miktarı 58,6 milyon dolar oldu. Yatırımlar bir önceki yıla göre önemli düşüş gösterse de 2009’da Türkiye’de yalnızca 5 girişimin 1,65 milyon dolar tohum yatırım alması, ilk melek yatırım ağının 2010 ve ilk girişim sermayesinin 2012’de kurulması, bugünlere hızlı bir ivmeyle ulaşıldığının ve giderek de...