28 / 04 / 2024

Türkiye göç merkezi

Türkiye göç merkezi

Bu yüz yılda Türkiye göç merkezi olacak. Türkiye’ye AB’yi istila edecek diyorlardı ama süreç tersine çevrildi. AB’den Türkiye’ye beyin göçü başladı…

Türkiye’nin ilk ve tek Zero House konsepti görücüye çıkıyor!

Üçay Mühendislik, 15-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda, Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Zero House’ konseptini görücüye çıkaracak.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Elektrikli otomobilde flaş gelişme! Devler yönünü Türkiye'ye kırdı

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarındaki artış, markaların yönünü Türkiye'ye çevirmesini sağlıyor. Birçok marka iddialı elektrikli modellerini yıl içinde Türkiye pazarında satışa sunarken, Tesla da Türkiye'deki merkezi için iş ilanları yayınlıyor.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünkü köşesinde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto parayı kaleme aldı. Sefer Levent yazısında, "Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir" dedi.

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Türkiye göç merkezi Haberi

Türkiye göç merkezi

Bu yüz yılda Türkiye göç merkezi olacak. Türkiye’ye AB’yi istila edecek diyorlardı  ama süreç tersine çevrildi. AB’den Türkiye’ye beyin göçü başladı… Sadece AB ülkelerinden değil, Asya ve Afrika ülkelerinden de Türkiye’ye göç var… Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca, Doğu Türkistan, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek,  Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Yunanistan, Irak, Suriye’den göç almıştı ama bu kez soydaş göçü dışında, beyin göçü ve bireysel sermaye göçü de almaya başladı.


Türkiye AB ülkelerine geçişte, kaçışta transit bir ülke idi. Gazetelere Avrupa’ya kaçış, tekne battı, şu kadar kişi öldü, şu kadar kaçak yakalandı şeklinde çok haber okumuştuk. Artık Türkiye transit bir ülke değil, hedef ülkedir…


1800’lü yıllardan sonra ABD’ye dünyanın her yanından akın oldu… Son 50 yıldır da, Avrupa’ya akın oldu… Sonra Kanada’ya…...