06 / 05 / 2024

türkiye hizmet ticareti

türkiye hizmet ticareti

İkili ticaretimiz, 2014 yılının ilk dokuz ajanda 23.7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ticaret hacmi yüzde 0.4 arttı, ayrıca Rusya ihracatı yüzde 1.2 oranında artışla 18.7 milyar dolar olarak gerçekleşti...

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet iznini aldı. Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olan Hayat Finans, katılım bankacılığı alanında banka müşterilerine masrafsız, hızlı, basit ve güvenilir hizmet sunmayı hedefliyor.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Yeni kripto borsası Türkiye'de faaliyete başladı!

Çinli spot işlem borsası Gate io, Türkiye’de resmi olarak faaliyetlerine başlamış durumda. 190'dan fazla ülkede 10 milyon kullanıcıya hizmet veren Gate io, Türkiye’deki yatırım ve ofisini bu yıl itibarıyla büyütmeyi amaçlayacak.

Türkiye'nin otomobili TOGG’dan bir ilk daha: "Otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz"

Türkiye’nin otomobili TOGG, küresel teknoloji markası olma yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Otomobilden başka şirket olarak mobilite alanında hizmet veren TOGG, TM Forum’a katıldı.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve döviz kuru bu sektöre yaradı! Net kârını 5'e katladı

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve çarpan etkisi yapan döviz kuru sanayi, tarım, ve hizmet sektöründe olumsuz etkilerken bankacılık sektörü Mayıs ayında ciddi oranda kâr etti. İşte haberin detayları...

Global kripto para borsası KuCoin Türkiye’de faaliyete başladı

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından KuCoin, resmi olarak Türkiye faaliyetlerine başladı. Global kripto para borsası uzun süredir Türkiye’de aktif olarak hizmet sunuyordu.

türkiye hizmet ticareti Haberi

türkiye hizmet ticareti

İkili ticaretimiz, 2014 yılının ilk dokuz ajanda 23.7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ticaret hacmi yüzde 0.4 arttı, ayrıca Rusya ihracatı yüzde 1.2 oranında artışla 18.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye'den ithalat ise 5 milyar dolar civarında. Türkiye Rusya Federasyonunun yedinci büyük ticaret ortağı. Ancak Türkiye, hizmet ticareti bakımından ticari ortaklarımız arasında ilk sırada. 2013 yılında Rus-Türk hizmet ticaret i 15.45 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yakıt ve enerji ürünlerinin ihracatındaki belli bir düşüşe rağmen ticaret hacmi büyüdü ve farklı alanlarda gerçekleştirilen ortak projelerin sayısı da her geçen gün artıyor. Karşılıklı yatırımlar daha da artacak Kilit alanlardan başta enerji, sanayi, tarım. bankacılık ve turizm kastedilir. 


Yatırım işbirliği de iki ülkemiz arasında ekonomik temasların önemli boyutu. Aııcak işbirliğimizin potansiyeli tüketilmiş olmaktan uzak. 2013...