09 / 05 / 2024

türkiye İskânlı daire sayısı

türkiye İskânlı daire sayısı

1980'li yıllardan bugüne geldiğimizde Türkiye'de son 15 yılda yaşanan gelişmeler yadsınamaz bir gerçek. Toplu konut seferberliği ve ulaşımdaki yatırımlarla ön plana çıkan Türkiye'de bugün iskanlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor.

Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

Türkiye'nin altın konusundaki ünlü analistleri arasında yer alan İslam Memiş bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini ve vatandaşların altın almasının faydalı olduğunu dile getirdi. Bu sözleri duyan vatandaşlar kuyumcuya koştu

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Türkiye’de yok satan dünyaca ünlü otomobil markası isim değiştiriyor! İşte marka değerini arttıracak yeni ismi!

Türkiye’de adından sıkça söz edilen ve bir zamanlar çok satanlar arasına giren SsangYong, isim değiştireceğini açıkladı. Ünlü Güney Kore markası, önümüzdeki mart ayından sonra hangi ismi kullanacaklarını da duyurdu.

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer, eylül ayının sonlarına yaklaşmamız ile beraber dolar ile ilgili olarak bu ayın sonunda 21 TL’yi işaret etti. Geçer, tüm bunların yanında doların 70 TL’yi bile görebileceğini ifade etti. İşte detaylar…

Türkiye’nin gözdesi Samsung Galaxy A32’de muhteşem fiyat! CarrefourSA’dan Samsung çılgınlığı 28 Ağustos fiyat listesi

Türkiye'nin ünlü süpermarketlerinden CarrefourSA’da, Samsung Galaxy A32'de dillere destan bir indirim gerçekleşti. Bu fırsat kaçmaz. Peki, Carrefoursa'da Samsung Galaxy A32 fiyatları kaç lira? İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Survivor'dan elenip Türkiye'ye dönen ünlü oyuncu Gökhan Keser markette şok geçirdi

Türkiye'de son 4 aylık enflasyon rakamı yüzde 70'e dayandı. Bu dönemde Dominik Cumhuriyeti'nde Survivor yarışmasında yarışan ünlü isim Gökhan Keser, ülkeye dönünce ilk iş markete gitti. Raflardaki fiyatları görünce şok geçirdi.

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Türkiye'deki ünlüler gayrimenkul zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler yatırımlarını gayrimnkule yatırmaya devam ediyor. İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

türkiye İskânlı daire sayısı Haberi

türkiye İskânlı daire sayısı

Günlük koşturmaca içinde makro bir bakış açısı yakalamak kolay değil. Türkiye ekonomisinin ve toplumsal yapısının son 15 yılda nereden nereye geldiğine kısaca bakmak bize bu makro bakış açısını bir ölçüde kazandırabilir. 


İnsanlar geçmişi ve belirli tarihsel dönemleri değerlendirirken, önce kendi hayatına ve çevresine bakar. Daha sonra o dönemi bir önceki dönemle karşılaştırır ve gelişmenin hızı ve kapsamı konusunda bir fikre ulaşır. Ekonomistler ve politikacılar dönemlerin başlıca ekonomik göstergelerini analiz ederek bir sonuca varmaya çalışır. 


Toplu konut seferberliği 

1980 yılında nüfusun yüzde 43.8'ini oluşturan 19.2 milyon kişi kentlerde yaşıyordu. Kentli nüfus 35 yıl içinde 36 milyon kişi artarak 2014'te 55 milyonu aştı. Kent merkezlerindeki en çok dört-beş katlı apartman blokları kentlere hücumu karşılamayınca, yeni konut projeleri zorunlu hale geldi. 1984 yılında çıkarılan Toplu...