02 / 05 / 2024

Türkiye Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı

Türkiye Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı! Temmuzda eksi 217,3 milyar dolar

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yükümlülüklerinin farkı şekilde tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP), temmuzda eksi 217,3 milyar dolar oldu. İşte detaylar…

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyanın en çok borç yapan ülkelerinin listesi açıklandı. Listenin birinci sırasında 30,5 trilyon dolarla ABD yer alırken 14,9 trilyon dolarla Japonya ikinci, 10,6 trilyon dolarla Çin üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin listedeki yeri ise şaşırttı.

Uluslararası gayrimenkul devi Savills Türkiye'ye geliyor!

Dünyadaki önde gelen gayrimenkul danışmanlık kuruluşlarından olan Savills, Türkiye için REinnov8 ile ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. Uluslararası Gayrimenkul Devi Savills Türkiye'ye geliyor.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verileri yayımlandı!

Türkiye’nin yurt dışı varlıkları geçen yılın kasım ayının sonu itibarıyla 228,6 milyar dolar, yükümlülükleri 614,5 milyar dolar oldu.

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Türkiye Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı Haberi

Türkiye Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, Türkiye ve Japonya'daki iş birliklerinin ardından, Asya ve Afrika'da yeni proje ortaklıklarına adım atacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kapsamda gerçekleştirilen "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı"nda farklı coğrafyalardaki iş fırsatları masaya yatırılırken, kamu-özel iş birliği modeliyle yapılacak projeler, yeni teknolojilerin kullanımı, yapılaşmada deneyim paylaşımı gibi konular da değerlendirildi.

 Türkiye Müteahhitler Birliğinden (TMB) alınan bilgiye göre, Türk ve Japon müteahhitler, iş birliği fırsatlarını geliştirmek için Ticaret Bakanlığı ve Birlik iş birliğinde düzenlenen "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı"nda bir araya geldi.

Özellikle Asya ve Afrika’da iki ülke müteahhitlik firmalarının iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği konferansın açılışını Türkiye'den Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve TMB Başkanı Mithat Yenigün, Japonya tarafından Toprak, Altyapı, Ulaşım ve Turizm...