28 / 04 / 2024

türkiye Latin Amerika işbirliği

türkiye Latin Amerika işbirliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma’yı kabul etti. Bakan Güllüce, Şili ile her alanda işbirliğine önem verdiklerini ifade etti.

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

'Büyük İstifa' dalgası Türkiye'yi de etkiledi! Pandemi sonrası ortaya çıkan bu akımla çalışanlar istifa etmeye başladı!

Amerika'da başlayan ve Avrupa'da yaygınlaşan ‘Büyük İstifa’ dalgası Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Egon Zehnder'in kıdemli ortağı Murat Yeşildere, ‘’yeteneğin mobilizasyonu’’ olarak da nitelendirilen ‘Büyük İstifa’ ile ilgili bilinmeyenleri açıkladı.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Bugün yayınlanan bir analizde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz politikası karşısında zor günler beklediği belirtildi.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Amerika'dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye'ye mi geliyor?

Bitcoin, 18 ayın en düşük seviyelerini düştü. Yatırımcıların zarar gördüğü bu durum, dünya çapında düzenleme çağrılarına neden olurken Türkiye’de düzenleme yapılıp yapılmayacağı heyecanla bekleniyor.Peki, bu düzenlemeye yönelik son gelişmeler neler oldu?

iPhone 13 Pro almak için Türkiye'de kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi...

Apple'ın en sevilen ve en yeni akıllı telefonu iPhone 13 Pro (128 GB) satın almak için Türkiye'de, Amerika'da, İngiltere'de, Kanada'da ve Norveç'te kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi ve asgari ücret oranları...

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Türkiye ihracatını en çok Orta Amerika ve Afrika'ya artırdı!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Amerika ve Karayipler'e ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,3 artışla 1,6 milyar dolara, Afrika'ya ihracatı da yüzde 9,9 yükselişle 15,9 milyar dolara çıktı.

türkiye Latin Amerika işbirliği Haberi

türkiye Latin Amerika işbirliği

Şili’nin depreme karşı tecrübelerin ülkemizden ileri olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, “Deprem öncesi yapılacakların çok önemli bir kısmı Bakanlığımızın alanına giriyor. Biz binalarımızın bir kısmının eskimesi bir kısmının da kalitesizliği veya depreme uygun yapılmaması dolayısıyla depremde büyük kayıplar veriyoruz. Şili’nin biraz daha bizden bu konuda iyi olduğunu biliyorum. Biz bu depremle ilgili olarak şu anda bir seferberlik başlattık ve şehirleri dönüştürmeye başladık. Bu konuda da birlikte teknik işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum. Şili’ye teknik bir heyet gönderebiliriz” dedi.


Bakan Güllüce, inşaat malzemeleri hususunda Türkiye’nin çok yüksek kaliteyi ve çok iyi bir fiyat ortalamasını yakaladığını söyledi.


Bakan Güllüce, “Şili ile birlikte Latin Amerika'da bizim firmalarımızı götürebiliriz. Şilili firmalarla, Latin Amerika'da iş yapabiliriz. Yani Türk Şili ortaklığıyla diyelim ki Bolivya'da, diyelim ki Brezilya'da, herhangi bir...