14 / 05 / 2024

Türkiye makro risklere karşı dirençli

Türkiye makro risklere karşı dirençli

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s: Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

Morgan Stanley'den yeni Türkiye'ye not!

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye ziyareti sonrasında paylaşılan bir notta, politika yolu görünürlüğü sorunları nedeniyle seçim sonrasında makro dengesizliklerin azalma ihtimalinin `sınırlı' olduğunun altını çizdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: Türkiye'nin 2020'de yüzde 5'lik büyüme hedefi var!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programı'ndaki (YEP) büyüme hedeflerinin makro dengesizlikleri artırabileceğini aktardı.

Türkiye'nin yıllık kredi analiz raporu açıklandı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ile ilgili yıllık kredi analizi raporunu yayımladı. Raporda Türkiye'nin profilinin, siyasi risklere karşı dengelediğini açıkladı.

Moody's’in aldığı kararlar Türkiye ekonomisiyle örtüşmüyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Moody's’in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir" dedi.

Türkiye bu sene yüzde 4 civarında büyüyecek!

Maliye Bakanı Şimşek, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Şimşek, “Türkiye’nin bu sene rahat bir şekilde yüzde 4 civarında büyüyebileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Moody's'ten Türkiye'ye mesaj!

Türkiye'nin dış kaynaklı risklere karşı kırılganlığı en yüksek ülkeler arasında olduğunu belirten Moody's Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, Türkiye'nin kredi notunun kısa vadede artmasının olası olmadığını söyledi

Moody's: Türkiye emlak balonuna karşı dirençli!

Yapılan açıklamada “Türkiye’nin teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankaların güçlü mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye’nin uygun demografik durumu bankaların makro risklere karşı direncini gösteriyor” denildi.

Türkiye makro risklere karşı dirençli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s: Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.

Moody’s Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.

Moody’s: Türkiye emlak balonuna karşı dirençli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s Investor Service Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose De Leon açıklama yaptı.

Türkiye makro risklere karşı dirençli Haberi

Türkiye makro risklere karşı dirençli

Moody’s: Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirler, piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.


Moody’s Investor Service’den yapılan açıklamada, “Türkiye'nin teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankaların güçlü mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye'nin uygun demografik durumu bankaların makro risklere karşı direncini gösteriyor” denildi.


Türkiye’nin para politikasına da değinilen açıklamada, “Türkiye’nin parasal politikası ve birkaç makro ihtiyati tedbir kısmen piyasayı emlak balonu riskine karşı korurken, teminatlı tahviller için güçlü yasal koşullar yatırımcılar için kredi korumasında ek bir katman oluşturuyor” denildi.


Teminatlı mortgage tahvillerinin varlıkların risk değerlendirmesinden kaynaklanabilecek şekilde daha geniş risklere maruz kalması şüphesinin de mevcut olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yerel politik ve jeopolitik...