03 / 05 / 2024

türkiye markaları yurt dışı

türkiye markaları yurt dışı

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye'den yurt dışına üst düzey atama yapıldı. MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en iyi pazarlardan birisi olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 

Türkiye'nin en çok satan 20 SUV modeli belli oldu! İşte en çok tercih edilen otomobil markaları...

Otomobiller içerisinde en çok tercih edilenler SUV otomobiller oldu.  SUV otomobiller, 292 bin 843 adet satış rakamıyla yüzde 49,8 seviyesine ulaştı. Peki Türkiye'nin en çok satan SUV modelleri hangileri? En çok tercih edilen otomobil markaları hangisi? 

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. Bu kapsamda Zirve 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de oldu. İşte detaylar...

Otomobil satışları ekim ayında yüzde 17 arttı! İşte Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları...

Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları belli oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekimde en çok satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Ford ve Renault oldu. Peki ekimde kaç adet otomobil satışı yapıldı? İşte detaylar...

Türkiye'de en çok satan otomobil markaları belli oldu! İşte o liste

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay en fazla satışı gerçekleştirilen markalar sırasıyla Fiat, Ford ve Renault olarak kaydedildi. Geçen ay 49 Porsche, 44 Maserati, 33 Lexus, 13 Jaguar, 3 Aston Martin ve 1 Ferrari satışı yapıldı.

türkiye markaları yurt dışı Haberi

türkiye markaları yurt dışı

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurt dışına odaklandı. 

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; birçok marka, krizi fırsata çevirmek için harekete geçti. İpekyol gibi bazı markalar yurt dışında online kanala yönelik çalışmalar yaparken, Damat Tween gibi birçok marka ise mağaza sayısını artırmak amacıyla fırsatları değerlendirmeye başladı. Birleşmiş Markalar Derneği’nden (BMD) alınan bilgilere göre, 2019'da derneğe üye 106 marka, 125 ülkede 4 bin 396 mağazaya sahipken, söz konusu rakam geride bıraktığımız yıl derneğe katılan yeni üyelerin katkısı ile 5 bin 356’a ulaştı. Bu yıl ise yurt dışında açılacak yeni mağaza sayısının 700 ila bin arasında olacağı öngörülüyor.

Yurt dışında kiralar düşüyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, aşının da katkısıyla...