09 / 05 / 2024

türkiye milli gelir 2017

türkiye milli gelir 2017

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, Türkiye’de kişi başı milli gelirin yükselmesiyle ve mortgage piyasasının devreye girmesiyle birlikte Türkiye’de konut alan kitlenin 1 milyonu aştığı söyledi.

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Yeni emeklilere milli gelir zammı müjdesi geldi, tüm hesaplar baştan sona değişti! Bakın maaşlara ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını yüzde 4,5 şeklinde açıkladı. Milli gelirde yaşanan bu artış nedeniyle bu yıl emekli olanların aylıklarına da ilave zam yapılacak. 

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Türkiye’de 14 ilde kişi başına gelir ülke ortalamasının üzerinde bulunuyor

Türkiye’nin 2022 senesinde 10.659 dolar olarak hesaplanan kişi başına geliri, en fazla rakamın yer aldığı 2013 yılındaki 12.582 dolar seviyesinin yüzde 15 altında olurken 6 il, gelirini artırarak istisna oluşturduğu kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

Türkiye, EURO 2032’den ne kadar kazanacak? Açıklanan tutar resmen dudak uçuklattı!

Türkiye ve İtalya, EURO 2032’yi birlikte düzenleyecek. Her Avrupa Şampiyonası büyük bir gelir kapısı olurken, 2 milyar euroluk rekorun da gelecek yıl kırılması bekleniyor. İvmeye göre 2032, Türkiye ve İtalya 2 milyar eurodan fazla gelir sağlayacak.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

türkiye milli gelir 2017 Haberi

türkiye milli gelir 2017

İstanbul’daki evlerin çoğunun kişi başına milli gelirin yıllık 1500 dolar olduğu dönemlerde yapıldığını aktaran Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, “Şu anda bu gelir 10 bin dolarlara çıktı. Dolayısıyla insanların standardı değişince herkes daha farklı bir ev isteği içine giriyor. Güvenlik ve deprem gibi unsurlar önemli hale geldi” diye konuştu.


Gelirin yükselmesiyle birlikte alıcı kitlesinin de büyüdüğünü söyleyen Hatipoğlu, “2000 yılına kadar 10 bin kişilik bir müşteri kitlesi vardı. Bu kişilerde belli projelerden ev alırdı. İnsanlar ancak hayatı boyunca çalışıp emekli ikramiyesi alıp, emekli ikramiyesiyle ev alırlardı” dedi. Ancak sonraki yıllarda faiz oranlarının düşmesinin kredi ile ev almanın önünü açtığını aktaran Hatipoğlu, bunun da mortgage sisteminin hayata geçirilmesini sağladığını söyledi. Böylece alıcı kitlesinin 10 binden 1 milyona çıktığını kaydetti.


Türkiye gayrimenkulün...