22 / 11 / 2024
fuzul

türkiye riskli bina sayısı

türkiye riskli bina sayısı

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 2019'da yürürlüğe alınan yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası incelendiğinde nüfusun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek yerlerde yaşamakta olduğuna ve Türkiye’deki 6,7 milyon konutun acil olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kentsel dönüşümde büyük hedef: 20 senede 7 milyon bina yenilenecek!

Türkiye’de ortalama 7 milyon binanın kentsel dönüşüme alınması gerekiyor. Kentsel dönüşümün mali tablosu ve gelecek dönemde yapılması gerekenlere Meclis Deprem Komisyonunun raporunda detaylarla yer verildi. 

726 bin 649 riskli yapıdan 620 bin 256'sı yenilendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkılan binaların yerine güvenli yapıları inşa etmeye devam ediyor. 

Türkiye'de 1,5 milyon konut dönüştürüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 2012 yılından bu yana Türkiye'de toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünün sağlandığını dile getirdi.

2012'den beri 590 bin bina yıkıldı!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, şimdiye kadar 590 bin riskli binanın yıkıldığını vurgulayarak, "Bizi nereden baksanız 600 bine yakın tabuttan kurtarmış oldular" dedi.

20 yılda 56.7 milyon bağımsız birim dönüşecek!

Türkiye’de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattı bulunduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nüfusun yüzde 71’nin, ülke topraklarının ise yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'deki riskli yapı sayısı 153 binden fazla!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde riskli binaların illere göre dağılımı ve sayılarını sormuştu. Soruyu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde153 binden fazla riski yapı ilan edildiğini söyledi.

Ölüm tuzağı yapan müteahhitler cezalandırılsın!

Teknik Yapı Holding ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, "Bir Allah’ın kulu ev alırken sorgulamıyor. Müteahhitlerin kendilerine, mevcut 5-6 milyon riskli yapının oluşmasında katkılarının olup olmadığını sorması lazım" dedi.

Hangi ilçede kaç bina riskli?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi.

45 bin binaya risk tespiti yapıldı yüzde 99’u çürük çıktı!

45 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini aktaran Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, bu konutların yüzde 99’unun riskli bina ilan edildiğini dile getirdi...

Ekim ayı itibariyle 170 bin bina riskli ilan edildi!

Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

İstanbul'da 96 bin konut ve işyeri risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla şimdiye kadar ülke genelinde toplam 140 bin 325 konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlenirken, bu birimlerin yaklaşık 96 bini İstanbul'da bulunuyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

O ilimizde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya veriliyor! Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 14.03.2023 saat 14.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasında konutlar ve eşyalar Türkiye Sigorta güvencesinde olacak!

Türkiye Sigorta, depremden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında evini afetzedelere açan konut sahiplerine bina ve eşya sigortasıyla güvence sunacak.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Türkiye'deki 6.7 milyon konut riskli!

Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 16'sı 1970'li, yüzde 22'si 1980'li, yüzde 24'ü 1990'lı senelerde ve yüzde 21'i 2000 yılı sonrasında yapıldı. Hasar görme olasılığı yüksek 6,7 milyon bağımsız bölümde dönüşüm gerekli.

Türkiye'de kentsel yenileme seferberliği!

Türkiye'de 9.8 milyon bina, 28.6 milyon konut var. Bunun yaklaşık 6.7 milyonu riskli. 1.5 milyonunun acil dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da ise 1.2 milyon bina, 5.9 milyon konut var. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor.

Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonu riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2012 yılından bugüne tüm Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi. Kurum, Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonunun riskli olduğunu belirtti.

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

türkiye riskli bina sayısı Haberi

türkiye riskli bina sayısı

Türkiye genelinde standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının yapılması amacıyla 1988'den bu güne çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin 22’inci yıl dönümünde deprem gerçeğini anımsattı. Geçmişte ülkemizde birçok yıkıcı depremler yaşandığı gibi, gelecekte de yaşanabilecek depremlere karşı tedbir alınmazsa büyük can ve mal kaybının meydana geleceğini vurgulayan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, şu açıklamalarda bulundu:

“2019 yılında yürürlüğe giren yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nı incelediğimizde nüfusumuzun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek olan bölgelerde yaşamakta olduğunu görüyoruz. 2012 yılından bu yana Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü sağlanmıştır. 2019 yılında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün gerekli olduğu 6,7 milyon konuttan acil, öncelikli...