05 / 05 / 2024

türkiye silikon vadisi

türkiye silikon vadisi

ABD’deki Silikon Vadisi’nin benzerleri Türki-ye’de kurulacak. Kocaeli ve Gebze’ye yakın bir bölgede iki ‘Bilişim Vadisi’ faaliyete geçirilecek. Yeni merkez sayesinde teknoloji ile sanayinin bütünleşmesinin sağlanması hedefleniyor...

Nihat Ergün: Silikon Vadisi için teknopark yatırımları yapılmalı!

Türkiye'ye Silikon Vadisi yapılması ile ilgili konuşan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Silikon Vadisi için teknopark yatırımları yapılması gerektiğini belirtti...

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Türkiye'nin Otomobili, Bilişim Vadisi'ne ilgiyi artırdı!

Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nde yer alması, Aralık'tan bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısını yüzde 50 oranında artırdı.

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Türkiye'nin en büyük spor vadisi Esenler'e yapılacak!

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye'nin en büyük spor vadilerinden birini yapacaklarını açıkladı.

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

Etiya Silikon Vadisi'nde ofis açtı!

ODTÜ mezunu üç mühendis arkadaşın kurduğu Etiya, dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde ofis açarak, yapay zeka geliştirdi.

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.

Silikon Vadisi’nde yatırım atağı!

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye, VIP Turizm’le işbirliği çerçevesinde, 26 Nisan-2 Mayıs 2016 arasında, Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ‘Melek Yatırımcı Zirvesi’ne özel gezi düzenliyor.

Silikon Vadisi'nde StarTURK kuluçka merkezi kuracak!

Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde Türkiye'nin de üretim yapması için 4 üniversite güçlerini birleştirdi. Kuluçka merkezinde Türk bilişim markaları yaratılacak. Silikon Vadisi'nde StarTURK isimli kuluçka merkezi kuracak.

Türkiye'nin ilk özel havaray projesi Seyrantepe'ye yapılacak!

Türkiye’nin ilk özel ‘havaray’ı İstanbul Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasına yapılacak. 750 metre uzunluğundaki havaray tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

Emaar Türkiye’de yatırımlarına devam ediyor!

Türkiye’deki ilk yatırımı Büyükçekmece’deki lüks villa konut projesi Toskana Vadisi olan Emaar Türkiye’nin ikinci yatırımı Çamlıca’da inşası devam eden Emaar Square ile yoluna devam ediyor.

1999 yılında Maslak'ta Silikon Vadisi inşa edilecekmiş!

1999 yılında İTÜ, Amerika'daki Silikon Vadisi'nin küçük bir benzerini Maslak'ta inşa etmeyi planlamış. Maslak'ta 70 dönümlük arazi üzerinde yükselecek Türk Silikon Vadisi 40 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşecekmiş.

türkiye silikon vadisi Haberi

türkiye silikon vadisi

Türkiye teknolojik üretime yönelik yatırımlara yoğunlaşırken, Silikon Vadisi kurmak için çalışmalara da hız verdi. Dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu ABD’deki Silikon Vadisi’nin benzeri Türkiye’de kuruluyor. Bu kapsamda hem Kocaeli hem de Gebze ilçesine yakın bir bölgede iki tane ‘Bilişim Vadisi’ faaliyete geçirilecek. İstanbul ve Kocaeli arasına kurulacak teknoloji merkezine yönelik fizibilite çalışmasının yıl sonuna kadar başlayacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni merkez sayesinde teknoloji ile sanayi bütünleşmesinin sağlanacağını söyledi. Kocaeli’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulacak Silikon Vadisi projesi ile yeni bilim merkezinin bütünleşeceğini ifade eden Bayraktar, “Silikon Vadisi aynı zamanda şehir projesi. İçerisinde çok ciddi araştırma geliştirme merkezleri, sanayi merkezleri de bulunacak. Silikon Vadisi San Francisco dışında başka bir şehir adeta. San Jose’de. Kendi...