18 / 05 / 2024

türkiye tahvil faizleri

türkiye tahvil faizleri

Ekonomist Tuğba Özay, son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu...

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!

Fitch Türkiye için yeni raporunu duyurdu. Raporda, "Türk tahvil piyasası yatırımcıların risk iştahının iyileşmesiyle canlandı, sukuk ihraçları arttı" değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

ABD ve Türkiye'de konut kredisi faizleri 20 senenin zirvesine yükseldi. Peki iki ülkede konut fiyatlarında son durum ne? İşte o rakamlar...

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Yabancılar Türkiye'deki konutlara akın etti!

Mart ayında ABD Hazine tahvil faizlerinde yaşanan artış ve Naci Ağbal'ın görevden alınması ile TL'nin değeri düşünce, yabancılar konut almak için Türkiye'ye koştu. Yabancılara yapılan 4 bin 285 adet satış ile Mart'ta rekor kırıldı. 2021'in ilk 3 ayında toplam satışlar 9 bin 992 adet oldu.

Türkiye Finans konut finansmanı oranları arttı!

Türkiye Finans Bankası sıfır haricindeki konutlar için en düşük oranı sunan banka konumundayken finansman oranlarını arttırdı. Konut kredisi faizleri yeniden mi yükselecek?

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

Sur Yapı Avrupa Yakası konut projeleri: Mutlu Evler Türkiye!

Sur Yapı, "Mutlu Evler Türkiye" kampanyası başlattı. Avrupa Yakası'ndaki 4 projesinde faizleri sıfıra indiren firma, düşük taksitlerle ev sahibi yapıyor...

Moody’s'in Türkiye kararı konut kredilerini nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin ‘yatırım yapılabilir’ notunu kaybetmesi, kredi ve kredi kartı faizleri üzerinde baskı yaratacak. Finansman maliyeti artan bankalar faizleri artıracak

Türkiye'de konut fiyatları 5 yılda ortalama yüzde 91 arttı!

Türkiye’nin kazananları müteahhitler. Niye mi? Abdurrahman Yıldırım birkaç gündür yatırım araçlarının getirisini köşesinde işliyor. Ne dolar, ne borsa, ne faiz ne de tahvil... Kazandıran konut yatırımı...

Moody's'den Türkiye için faiz uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri bu haftaki toplantısında artırmasının Türkiye'yi de içeren bazı gelişen ülkelere yönelik riskler yaratabileceğine dikkat çekti.

Fitch'den Türkiye açıklaması!

Fitch Ratings açıklamasında, "Türkiye'de Hazine garantili tahvil ihraçları fonlama profili açısından pozitif. Hazine garantili tahvil ihraçları, çeşitlendirilmiş yatırımcı tabanını çekmede yardımcı olacak" ifadesine yer verildi.

S and P: En çok Türkiye ve Güney Afrika etkilenecek!

S&P'nin "Gelişmekte olan piyasalarda Fed'in tahvil alımını azaltmasında en çok hangi bankacılık sistemi etkilenir" raporunda "Brezilya, Şili, Hindistan, Endonezya, Peru, Güney Afrika ve Türkiye" den oluşan 7 ülkenin bankacılık sistemleri ele alındı.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye tahvil faizleri Haberi

türkiye tahvil faizleri

Son aylarda Avrupa ve ABD piyasalarında yaşanan çalkantılı hareketlerin yurt içi piyasalara da yansımakta geç kalmadığını ve Amerika Merkez Bankası FED'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programını azaltacağı beklentisiyle yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin, gelişen ülkeler başta olmak üzere, ülke tahvillerinin yükselmesine yol açtığını belirten Özay, Türkiye tahvil faizlerinin yükselmesinin de kredi büyüme hızını ve emlak piyasasındaki yükselişi olumsuz etkilediğini dile getirdi. 


Tahvil faizleri yüzde 1,5'in altına indi FED'in ABD ekonomisini canlandırmak amacıyla yaptığı tahvil alımları ya da bir diğer ismiyle niceliksel genişlemelerin ardından, 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,5'un altına indi. ABD tahvil faizlerindeki düşüş, yatırımcıların gelişen piyasalara yönelmesinde de etkili oldu. 


Türkiye gösterge tahvil faizi yüzde 4,79'a geriledi. Ancak Mayıs ortasından beri önce gelişen piyasalardan para çıkışı...