23 / 07 / 2024

Türkiye tarihi kaçakçılığın önlenmesi çalışmaları

Türkiye tarihi kaçakçılığın önlenmesi çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin Suriye'de kaçırılan tarihi eserler konusunda INTERPOL ile işbirliği yaptığını bildirdi.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? Türkiye'nin en zengin kadını Semahat S. Arsel kaç yaşında? Semahat Sevim Arsel kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 

Türkiye'de 2022'de yabancılara yapılan konut satışı önceki seneye göre yüzde 15,2 artarak rekora ulaştı. 2022 yılında Ruslar Türkiye'de konuta akın ederken, Antalya'da satılan her üç konuttan biri yabancılar tarafından alındı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Türkiye'den 10,1 milyon dolarlık hamsi ihraç edildi! Peki İstanbul Hali'nde hamsi ne kadar? 6 Aralık 2022 fiyat listesi

Türkiye'den 2022 yılının ocak-kasım döneminde 26 ülkeye 10 milyon 129 bin dolarlık hamsi satıldı. Peki İstanbul Balık Hali'nde hamsi fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 6 Aralık 2022 fiyat listesi...

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Türkiye tarihi kaçakçılığın önlenmesi çalışmaları Haberi

Türkiye tarihi kaçakçılığın önlenmesi çalışmaları

Fatma Şahin, Gaziantep Belediyesi finansmanıyla düzenlenen, Birleşmiş Milletler Bilim, Kültür ve Eğitim Örgütü'nde (UNESCO) Kültür Varlığı Kaçakçılığının Önlenmesi Taraf Devletler III. Toplantısı'nda konuşma yaptı.


Başkan Şahin, Gaziantep'in hem bölgesindeki tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele ettiğini hem de Suriyeli sığınmacılara barınma olanakları sağladığını anlattı. 


Uluslararası toplumun, DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta kültürel mirası yok etmesine sessiz kaldığına dikkati çeken Şahin, bir terör örgütü olan DAEŞ'in en çok Türkiye ve sınır şehri Gaziantep'e zarar verdiğini kaydetti. 


Şahin, uluslararası toplumun dünyada kültürel mirasın korunması konusunda yeterince ders almadığını ve savaş kendinden uzak olduğu için hassas davranmadığını söyledi.  


- "Eser kaçakçılığında INTERPOL ile çalışıyoruz"


Türkiye'nin hem Anadolu'nun hem de Suriye'nin tarihi eserlerine sahip çıkmaya çalıştığını vurgulayan Şahin, "Suriye'de kaçırılan eserlerin mücadelesini Türkiye olarak veriyoruz, bu konuda INTERPOL ile çalışıyoruz....