29 / 07 / 2024

türkiye ve türkmenistan inşaatta işbirliği yapacak

türkiye ve türkmenistan inşaatta işbirliği yapacak

Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı Palvan Taganov Türkiye ziyaretiyle birlikte iki ülke arasında inşaat sektöründe yeni işbirlikleri yapılıyor. Türk müteahhitler, Türkmenistan'da 2012 yılında 4 milyar 753 milyon dolar değerinde 78 projeye imza at

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans Kuveyt’te düzenlenen bir programda bir araya geldi. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olan Tuba Nur Sönmez, Türkiye ve Kuveyt'in 2022 senesinde 956 milyon dolarlık ticaret hacmine yükselerek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Türkiye ve Angola'dan şehircilik iş birliği!

Türkiye ve Angola arasında "Şehircilik Alanında İşbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı" başkent Ankara'da imzalandı.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

Türkiye ve deprem: Binalar ne kadar dayanıklı?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen ve yıkıma sebep olan depremin ardından gözler tekrar Türkiye ve deprem gerçeğine çevrildi. Peki binalar ne kadar dayanıklı?

türkiye ve türkmenistan inşaatta işbirliği yapacak Haberi

türkiye ve türkmenistan inşaatta işbirliği yapacak
29 Şubat 2012'te Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un Türkiye ziyareti sırasında " Türkmenistan'da Turizm Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlemesi Projesi Uygulama Protokolü" imzalanmıştı. 13-17 Aralık tarihlerinde Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı ve beraberindeki heyet, Antalya ve İstanbul'u kapsayan bir ziyarete gerçekleştiriyor.  Bu esnada Türk müteahhitler Türkmenistan'da 2012 yılında 4 milyar  753 milyon dolar değerinde 78 projeyi üstlendi.  Bu rakamın yıl sonunda 5 milyar doları bulması...