16 / 05 / 2024

türkiyede çelik işleme

türkiyede çelik işleme

Hurda… Çelik sektörü için en önemli üretim girdilerinden biri. Sektör üretim tesislerinde hammadde olarak yüzde 70 oranında hurda kullanıyor ve dünyadaki hurda ticaretinin yüzde 20’sini yapıyor.

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Gülay Barbarosoğlu'nun hayatı...

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Tacikistan müteahhitlik sektöründeki Türk firmaları için fırsat!

Cihangir Fikri Saatçioğlu, Tacikistan’ın, altından pamuğa, enerjiden tekstile, tarımdan alüminyum üretimi ve alüminyum ve pamuk işleme alanına, inşaata kadar birçok alanda Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istediğini belirtti.

DÇT Demir Çelik Fabrikası yok olmanın eşiğinde!

İki kardeş arasındaki kavga, İstanbul Arnavutköy’deki 200 milyon lira cirolu DÇT Demir Çelik Fabrikası’nı yok olmanın eşiğine getirdi.

Türk çelik sektörü 'damping'e karşı ayağa kalktı!

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapıp yapmadığını tespit etmek için için başlatılan resmi soruşturmaya Türk çelik sektörüde katıldı.

OECD, 2019 Türkiye ekonomisi için beklentileri iyileştirdi!

Global ekonomik görünümün kararmaya devam ettiğini, gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde büyümenin yavaşlamayı sürdürdüğünü açıklayan OECD, Türkiye ekonomisi için 2019 beklentilerini iyileştirdi.

Yapı kayıt bedeli ödemeleri için son 10 gün!

İmar barışı uygulamasında başvuru süresi sona erdi. Başvuru yapan vatandaşlar için yapı kayıt bedeli ödemeleri için son günler....

Zümrüt Selçuk: İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş yeri ve çalışan sayısına yönelik veri paylaştı. Selçuk, "2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı'' dedi.

Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare fiyatı 4 bin 12 TL!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, Türkiye‘de bir ilke imza atarak ticari gayrimenkul endeksini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de iş yeri ortalama metrekare satış fiyatı 4.012 TL.

Çelik-İş Sendikası'nın metruk binası yıkıldı!

İskenderun’da doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlarda da rahatsızlık veren metruk binaların yıkımına devam edenİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Süleymaniye eski çelik-iş sendikasının metruk binasının yıkım çalışmalarını denetledi.

Tülin Şahin için Panama’da aylık 10 bin dolarlık lüks rezidans!

Portekizli işadamı Pedro De Noronha, sevgilisi Tülin Şahin için Panama’da 10 bin dolarlık lüks bir rezidans kiraladı.

Panama'daki konut projelerinde Türk çeliği kullanılıyor!

Türk çelik sektörü, rotayı yıllık 31 milyar dolar çelik ithal eden Latin Amerika’ya kırdı. Panama’daki birçok konut projesi Türk çeliği imzasıyla yükseliyor.

türkiyede çelik işleme Haberi

türkiyede çelik işleme

Çelik İhracatçıları Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Matil Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş., eğitim misyonu kapsamında başlattığı “Çelik Teknoloji Seminerleri”nin ikincisini Akredite Gözetim Firmaları Derneği işbirliğiyle “Çelik Hurda Kalitesi ve Eksperliği” konusunda gerçekleştirdi. Çelik sektörü temsilcilerinin yanı sıra hurda toplayıcıları, geri dönüşüm tesis işletmeleri ve satıcıların geniş katılım gösterdiği seminerde, eğitmen Mehmet İzmir hurda ithalinde dikkat edilmesi gereken noktaları, hurda eksperinin nitelikleri ve görevlerini dinleyicilere aktardı.

Türk çelik sektörü, üretiminin ana malzemelerinden birini oluşturan hurdanın önemli bir bölümünü ithal etmek zorunda. Çelik üretiminin artması ile birlikte hurda ithalinde de artış yaşanıyor. Gelecek dönemlerde bu miktarların daha da artması bekleniyor. İthal hurdayı alırken çelik sektörü temsilcileri tarafından dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise çeşit ve kalite. İyi bir hurdanın ekonomik...