05 / 05 / 2024

türkiyede ihracat yapan şirketler

türkiyede ihracat yapan şirketler

Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi...

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Eylül ayında en fazla ihracat yapan ilk 5 il belli oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin geçen ay 22,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Gültepe, "Sektörler özelinde baktığımız zaman bu ay 2 milyar 846 milyon dolarla kimya sektörünü ilk sırada görüyoruz” diye konuştu.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan kenti İstanbul olurken, yapılan ihracat miktarı 94,4 milyarı buldu.

Beş yıllık ihracatı 4 milyar doları aştı

Dünyanın önde gelen tütün üreticilerinden biri olan Türkiye, 2018 Ocak- 2022 Eylül tarihleri arasında 4,2 milyar dolarlık tütün ihracatı gerçekleştirdi.

Sütte yeni zam yolda! Süt tozu ihracatına sınırlama

Artan girdi maliyetleri ve yetersiz devlet desteği nedeniyle süt üreticileri zor günler yaşarken süt tozu ihracatına 2022 yılı sonuna kadar kısıtlama getirildi. Kısıtlamaya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanırken, üretici çiğ sütün satış fiyatına da zam bekliyor.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

İzocam ihracat şampiyonu oldu!

İzocam 2019'da gerçekleştirdiği yalıtım malzemesi ihracatı ile En Çok Yalıtım Malzemesi ihracatı Yapan Firma kategorisinde bu yıl da birinci oldu.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

türkiyede ihracat yapan şirketler Haberi

türkiyede ihracat yapan şirketler


Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi.


İMMİB’in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen ödül gecesinde; Türkiye’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip şirketlere toplam 168 ödül verildi.


İşte ödül verilen şirketler:


İMMİB Geneli


1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    Habaş Sınai Ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş.



ELEKTRİK, ELEKTRONİK, HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ


Türkiye Geneli Elektrik-Elektronik

1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.


Beyaz Eşya

1.    Arçelik A.Ş.

2.    Vestel Ticaret A.Ş.

3.    BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.


TV Alıcıları

1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    Atmaca Elektronik San. ve...