03 / 05 / 2024

türkiyede ofis üretimi

türkiyede ofis üretimi

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye ofis pazarında ihtiyaç fazlası bir üretim olduğuna dikkat çekti. Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken bunun 10 katı proje var dedi...

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 350 bininci kamyonunu banttan indirdiğini açıkladı. Türkiye’de üretimi yapılan her 10 kamyondan 6’sına imza atan Mercedes fabrikası, çatı şirketi Daimler Truck’ın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri konumunda yer almaktadır. İşte haberin ayrıntıl

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

3 bin tohum çiftçilere dağıtılacak! Topraktan çıkan ürün herkesi sevindirdi, kalitesi müthiş

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar... 

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

Ford'dan kritik Türkiye kararı!

Ford, otomotiv sektörünün elektriğe evrilmesiyle beraber Türkiye’de batarya fabrikası kurma kararı aldığını açıkladı. Fabrikada Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ticari araçlar için batarya üretimi yapılacak.

Almanya'da Mart ayında inşaat üretimi yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da Mart ayında tüketim malları üretimi yüzde 7,5 düşerken sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1,8 artış görüldü.

Almanya'da Şubat ayında inşaat üretimi yüzde 1 azaldı!

Almanya'da Şubat ayında tüketim malları üretimi yüzde 1,8 artarken, sanayi dışında, inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1 azalış görüldü.

Galataport’ta 250 ofis görücüye çıktı!

İstanbul’un gündemini yıllardır meşgul eden mega projesi Galataport'ta 250 ofis görücüye çıktı. Projenin tanıtımı, ofis ve yeme içme alanlarının kiralamaları başladı.

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Ofis kiralarında Levent yine zirvede!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Dördüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Rapora göre 2018 yılında gerçekleşen ofis kiralama işlemleri bir önceki yılın rakamlarına yakın olarak kaydedildi. 

türkiyede ofis üretimi Haberi

türkiyede ofis üretimi

Ofis geliştirme ve kiralama konularında faaliyet gösteren son yıllarda buna endüstriyel gayrimenkul danışmanlığını da ekleyen TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye ofis pazarında ihtiyaç fazlası bir üretim olduğuna dikkat çekti. Pazarda arz talep dengesinin bozuk olduğunu aktaran Yazıcı şunları söyledi: "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken bunun 10 katı proje var. 


Bunların bir kısmı hakikaten güzel projeler olmasına karşın maalesef bir kısmı tamamen satışa odaklı ama kullanımı ve fiyatı sıkıntılı projeler." Özellikle ufak ofislerin konutlardan çıkacağını dile getiren Yazıcı, bunların ise kira ve giderleri makul olacak şekilde tasarlanmış ofislere ihtiyaç duyacağım kaydetti. 


Büyükdere Caddesi alıyor  İstanbul  'un en rağbet gören bölgesinin Büyükdere Caddesi aksı olduğunu vurgulayan Yazıcı, Levent te 45-50 doları bulan metrekare fiyatlarının Maslak'ta 2025 dolarlara...