07 / 05 / 2024

türkiyede sigorta pazarı ne kadar büyüdü

türkiyede sigorta pazarı ne kadar büyüdü

EY Türkiye Denetim Hizmetleri Bölümü Ortağı Seda Hacıoğlu yaptığı açıklamada, sigorta pazarındaki büyümenin sektörün sürdürülebilir olabilmesi ve derin işlem hacmine ulaşabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasında konutlar ve eşyalar Türkiye Sigorta güvencesinde olacak!

Türkiye Sigorta, depremden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında evini afetzedelere açan konut sahiplerine bina ve eşya sigortasıyla güvence sunacak.

Türkiye Sigorta Birliği’nden ‘deprem bölgesi için’ önemli duyuru!

Depremin ardından kurum ve kuruluşlardan gelen ve bölgeyi çok yakından ilgilendiren açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin aldığı tavsiye kararlarını tek tek duyurdu.

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Türkiye Sigorta Birliği 'depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz' çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigortalanma hızının artırılması gerektiğini belirterek, "Deprem, gerçekleştikten sonra değil, gerçekleşmeden önce önlem almamız gereken çok önemli bir gündem." ifadesini kullandı.

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

Türkiye Sigorta Birliği'nden BES'le ilgili 'herkesin kazandığı sistem' değerlendirmesi!

Türkiye Sigorta Birliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin herkesin kazandığı bir sistem olduğunu ve BES'teki büyümenin devamlılığının, vatandaşların daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından önem arz ettiğini belirtti.

türkiyede sigorta pazarı ne kadar büyüdü Haberi

türkiyede sigorta pazarı ne kadar büyüdü


EY Türkiye Denetim Hizmetleri Bölümü Ortağı Seda Hacıoğlu, Türkiye sigorta sektörünün, İngiltere, İsviçre ve Hollanda’daki sigortacılık seviyesine nasıl getirilebileceği yönlü projeler üzerinde çalışılmasının bile sigortacılığın bankacılık seviyesine ulaşmasına az bir zaman kaldığının göstergesi olduğunu söyledi. 


Dünyanın önde gelen danışmanlık ve denetim şirketlerinden EY’nin Türkiye Denetim Hizmetleri Bölümü Ortağı Seda Hacıoğlu Türkiye sigorta sektörüne yönelik beklentilerini DÜNYA ile paylaştı. 


Türkiye’de sigorta pazarının son yıllarda ciddi bir büyüme içine girdiğine dikkat çeken Hacıoğlu, “2013 yılında sigorta sektörü prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında artarak 24 milyar 182 milyon liraya ulaştı. Sektörün reel olarak yaklaşık yüzde 15 oranında büyüdüğü 2013 yılında, 7 sigorta şirketi üretimde milyar liralık prim barajını aşarak yılı kapattılar. 2013 yılı sonu itibariyle sigorta ve reasürans şirketlerinin personel...