03 / 05 / 2024

türkiyede son iki yılda kaç konut satıldı

türkiyede son iki yılda kaç konut satıldı

Türkiye genelinde konut satışları son iki yılda %10 büyüme kaydetti. 2015 yılı Kasım ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışları, geçen senenin aynı dönemine kıyasla %11,25, ipotekli konut satışları ise %14 artış gösterdi.

400 bin TL taşıt kredisinin banka banka aylık taksiti ne kadar? İşte son dakika taşıt kredisi hesaplama tablosu!

Taşıt kredilerinde son 22 yılın zirvesi yaşanırken yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler de bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki 400 bin TL taşıt kredisi 36 ay vadeli olarak çekilirse aylık taksiti ne kadar? 

Altın son 2 ayın zirvesine yakın seyrediyor! Elinde altını olan köşeyi döndü! 4 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde son iki ayın zirvesine yakın seyrediyor. Bugün altın fiyatları yükselirken, yatırımcılar güncel canlı altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? 4 Mart 2024 altın fiyatları.

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiriyor! Çiftçi kayıt sisteminde son başvuru tarihi belli oldu! 

Milyonlarca çiftçiyi yakından ilgilendiren Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru tarihi belli oldu. Başvurular 2 Ocak 2024'de sona eriyor.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Ford resmen ezber bozdu! Kuga’ya son iki ayda tamı tamına 229 bin 500 TL indirim geldi!

Ford, ekim ayı doğrultusunda Kuga modelinin yeni fiyat listesini paylaştı. Paylaşılan fiyat listesine bakıldığında Ford’un bu modele bu ay 55 bin 900 TL zam yaptığı görüldü. Ford’un eylül ayında Kuga’ya yaptığı zamla beraber son iki ayda 229 bin 500 TL indirim gelmiş oldu.

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Arabasına akaryakıt alacaklara son dakika müjdesi az evvel geldi! Bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın!

Otomobiline akaryakıt almak isteyenlere son dakika müjdesi az evvel geldi. Resmen açıklanan bu indirim kampanyasını sakın kaçırmayın...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Kuzu karkas eti ihracat yetkisinde Et ve Süt Kurumu'ndan şok karar!

ESK, yıl sonuna dek 5.000 tonluk kuzu eti ihracat yetkisinin yerine getirilemeyeceğini duyurdu. İhracat yetkisini kullanmama kararının arkasında yükselen piyasa fiyatlarını işaret etti. İhracat kararı alındığında kuzu eti kesim fiyatları son iki hafta içinde 10 lira üzerinde bir artış görmüştü.

Akaryakıt alacaklara son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'de Eylül depremi! Şimdi rakamlara bakın!

Petrol fiyatlarındaki ve dolardaki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarını da yakından etkiliyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 19 Eylül 2023 fiyat listesi...

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Bademli Bahçe Evleri'nde son iki konut!

Fe Metal A.Ş tarafından Çeşme’nin köy dokusunun korunduğu Reisdere’de inşa edilen Bademli Bahçe Evleri'nde son iki fırsat niteliğindeki villaların satışı devam ediyor. Peki Bademli Bahçe Evleri ne kadar? İşte Bademli Bahçe Evleri ile ilgili ayrıntılar...

türkiyede son iki yılda kaç konut satıldı Haberi

türkiyede son iki yılda kaç konut satıldı

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz'in Aralık ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Kasım ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişiminin %15 artış gösterdiği kaydediliyor. Yeni veriler, geçen yılın aynı döneminde %13 büyüyen konut kredileri bu yıl %15 büyümeyi başardığını ortaya koyuyor. Kredi miktarının önümüzdeki aylarda biraz daha hareketleneceği, ancak bir süre sonra tekrar durağanlaşacağı öngörülüyor. 


Periskop Analiz'in 2015 Aralık verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2015 yılı Kasım ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının geçen senenin aynı dönemine kıyasla %11,25, ipotekli konut satışlarının ise %14 artış gösterdiğini belirtiyor.

Konut satışları İstanbul'da %7, İzmir'de %10, Ankara'da %12 arttı 

Geçen yılın Kasım sonu...