04 / 05 / 2024

türkiyede yatırım son durum

türkiyede yatırım son durum

Yatırım bankası Nomura`nın stratejisti Timothy Ash, Türkiye`nin mali ölçütlerinin iyi durumda olduğunu belirterek, "Türkiye hâlâ yatırım yapmak için iyi bir piyasa" dedi.

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Ayça Gökalp kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? İnfo Yatırım’da hangi görevi yürütüyor?

Ayça Gökalp ne zaman ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi bankada üst düzey yönetici pozisyonunda görev aldı? İnfo Yatırım’da hangi alanda çalışıyor? İşte Ayça Gökalp ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Son dönemin en çok kazandıran yatırımı! Alan hiç pişman olmuyor

Altın, döviz ve arabayı geçerek en fazla getirisi olan yatırım aracı oldu. Son bir yılda arsa fiyatları yüzde 200’lerin üzerinde yükseldi. Alan hiçbir kimse pişman olmuyor. Peki arsa alırken nelere dikkat edilir? İşte tüm detaylar...

Av. Sanlı Baş kimdir? İngilizce biliyor mu? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Av. Sanlı Baş hangi üniversiteden mezun oldu? Sermaye Piyasası Kurulu’nda hangi alanda çalıştı? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor? İşte Av. Sanlı Baş ile ilgili tüm detaylar...

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Süha Bayındır tarafından kuruldu.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

Yatırım için son saatler! İslam Memiş yine damga vuracak

Altın fiyatlarında son dakika gelişme. Uzman isimler tarafından üst üste gelen açıklamalara isabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş'ten de flaş bir tahmin geldi. Yatırım için son saatler olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. İşte tüm ayrıntılar...

Landmark Tıtan Yatırım Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Landmark Tıtan Yatırım Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Çağatay Köroğlu tarafından kuruldu.

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat! Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı! Hemen bakın!

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat... Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı... Hemen bakın...

türkiyede yatırım son durum Haberi

türkiyede yatırım son durum

Yatırım bankası Nomura`nın stratejisti Timothy Ash, Türkiye`nin mali ölçütlerinin iyi durumda olduğunu belirterek, "Türkiye hâlâ yatırım yapmak için iyi bir piyasa" dedi.


Japonya’nın en önemli yatırım bankası Nomura International’ın Ortadoğu, Orta Avrupa ve Afrika’dan sorumlu stratejist olarak görev yapan Timothy Ash, Siyah Kalem’in davetlisi olarak İstanbul’daki KÖY satış ofisinde ekonomi basınından bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ash, Türkiye’nin DEAŞ, PKK ve FETÖ'den oluşan çok zorlayıcı bir uluslararası güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.


DÖVİZ SORUNU YAŞANMAZ


Ash, buna karşın Türkiye’nin sağlam mali yapısı, düşük bütçe açığı, güçlü bankacılık sektörü ve cazip yatırım olanaklarıyla yabancı yatırımcılar için hâlâ öngörülebilir ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekti. Ash, “Türkiye hâlâ yatırım yapmak için iyi bir piyasa" dedi. Türkiye’nin kırılgan...