02 / 07 / 2024

türkiyedeki kollektif şirket satışı 2016

türkiyedeki kollektif şirket satışı 2016

Hürses gazetesi yazarı Nazlı Gaye Alpaslan Güven, kollektif şirketlerin satışlarını ve KDV oranlarına dikkat edilecek bazı hususları ele aldı. İşte o yazı...

Türkiye'de 3 ayda 29 bin 593 şirket kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayımlanan istatistiklere göre Türkiye'de bu yılın ocak-mart döneminde kurulan şirket sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,5 azalış gösterdi ve 29 bin 593'e geriledi, kapanan şirket sayısı da yüzde 26,6 artış göstererek 5 bin 309'a yükseldi.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO halka arz oluyor. Şirket, karın yüzde 50'sini pay sahiplerine en çok üç taksitte nakden dağıtılacağını şirket esas sözleşmesinde açıkladı. İşte o madde...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Akaryakıt piyasasında satın almalar sürecek! İki dev şirket daha satılabilir

Akaryakıt sektöründe satışlar artıyor. Petrol Ofisi'nin taşları yerinden oynatan hamlesinin ardından piyasa iyice hareketlendi. Aynı zamanda iki şirket daha satış için pazarlık masasında.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Türkiye, ‘zombi şirket’lerde dünyada ilk sırada!

IMF, borcunu ödeyecek kadar gelir sağlayamayan ancak destekle ayakta kalmaya çalışan ‘zombi’ şirketleri inceledi. Türkiye, rapora göre yüzde 13’lük zombi şirket oranıyla ilk sırada yer aldı.

Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı...

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Türkiye’nin en değerli 100 internet şirketi belli oldu! En değerli şirket hangisi oldu?

Türkiye’de faaliyet gösteren ve gelirlerinin tamamını internet aracılığı ile elde eden en büyük şirketler belli olurken en değerli şirket “Nesine” oldu.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Tatlı Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirket kuruldu! 

Tatlı Mimarlık İnşaat Taahhüt Turizm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirket Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Asım Tatlı ve Halil Tatlı ortaklığında kuruldu.

Benzin ve motorine zam geldi! İşte 15 Şubat akaryakıt fiyatları!

Benzin ve motorine zam geldi. 15 Şubat güncel akaryakıt fiyatları. O şirket ekstra indirime gitti

türkiyedeki kollektif şirket satışı 2016 Haberi

türkiyedeki kollektif şirket satışı 2016


Bilindiği üzere, Kollektif şirketlerin aktifinde kayıtlı gayrimenkullerin satışında KDV yönünden istisna hükümleri belirli koşullarda uygulanabilmektedir. Kollektif şirketlerin aktifinde kayıtlı gayrimenkullerin satışında ise kurumlar vergisi ile ilgili istisna söz konusu değildir.[1]


Kollektif şirketlerin aktifinde yer alan gayrimenkullerin satışında 3065 sayılı KDVK’nun 17/4-r madde hükmüne göre istisna hükmü şöyle uygulanır:[2]


Kurumların aktifinde veya belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde, en az iki tam yıl süreyle bulunan iştirak hisseleri ile taşınmazların satışı suretiyle gerçekleşen devir ve teslimler ile bankalara borçlu olanların ve kefillerinin borçlarına karşılık taşınmaz ve iştirak hisselerinin (müzayede mahallerinde yapılan satışlar dahil) bankalara devir ve teslimleri KDV’den istisnadır. 


Yukarıda her iki kanunda ayrı ayrı ve bir birinden bağlantısız düzenlenmiştir. 


İstisna ile ilgili düzenlemenin yapıldığı iki maddede dikkat çeken konu ise maddelerin kurum şeklinde başlamasıdır....