08 / 07 / 2024

türkiyedeki mimari projeler iptal mi oluyor

türkiyedeki mimari projeler iptal mi oluyor

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Güngör Uras bugünkü yazısında mimarların şehirlerin markalaşmasında oynadıkları rölünü kaleme aldı. İşte Güngör Uras'ın o yazısı..

Almanya'daki Beef Grill Club Kadewe’de Designist İmzası!

İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü iç mimari projeler hayata geçiren Designist, Berlin’de tasarladıkları Beef Grill Club zincirine bir yenisini daha ekledi. 

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı Nea Vourla Konut Sitesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan tasarımıyla ön planda tutuyor.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

İrme Elektrik Headquarters’a XL Mimarlık ve Mühendislik imzası!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık+Mühendislik tasarımına sahip İrme Elektrik Headquarters, çevreye, kente ve çalışanların hayatını değerlendirecek bir genel merkez olarak kurgulanacak.

EKO duyarlı mimari projeler!

Sürdürülebilirliğin farklı bir boyutu da yapıların uzun ömürlülüğü ve dönüştürülebilmesi. Avcı Arkitects, bu yaklaşımdaki projeleriyle dikkat çekiyor...

Konya Meram'da mimari projeler artık dijital ortamda!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi, mimari projeler konusunda artık dijital ortamda hizmet verecek.

B House projesine A European Property Awards ödülü!

Elips Tasarım Mimarlık'ın tasarladığı “B_House”, uluslararası arenada mimari ve iç mimari projeler tarafından yarışılan European Property Awards 2019’da “Architecture Single Residence” kategorisinde ödülün sahibi oldu

GMW Mimarlık 19'uncu yılını kutluyor!

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren GMW Mimarlık, bu sene kuruluşunun 19. yıldönümünü kutluyor.

Geleceği kurtaracak mimari çözümler!

Sağlıklı bir çevre için yapılan girişimler geleceği kurtacak çözümler sunuyor. Hayata geçirilecek mimari projeler pek çok sorunu çözümleyecek.

İstanbul'da Uluslararası Gençlik Merkezi inşa edilecek!

İBB Geçlik Meclisi, BM Habitat ile Dünya Yerel Gençlik Meclisleri Birliği kuracak. Dünya gençliği yürütülecek ortak projeler için İstanbul'da buluşacak. 

Emlak Konut mahalle ölçeğinde dönüşüm projeleri inşa edecek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kentsel dönüşüm uygulamalarının önümüzdeki 15-20 yıl inşaat sektörünün büyüme ivmesine katkı sağlayacağını açıkladı. Kurum, kentsel dönüşümde hedefimiz mahalle ve kent ölçeğinde bütüncül projeler üretmek dedi.

Mimari projeler elektronik ortama taşınıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerine esas olan mimari projelerin artık belediyeler veya yetkili kurumlar tarafından taranarak tapu müdürlüklerine gönderileceğini söyledi.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

türkiyedeki mimari projeler iptal mi oluyor Haberi

türkiyedeki mimari projeler iptal mi oluyor

Günümüzde ülkeler ve şehirler müze, opera, tiyatro binaları, konser salonlarıyla yarışmaya başladı.

Sidney denilince mimar Jem Utzon’un çizimiyle gerçekleştirilen opera binası akla geliyor. Bilbao, mimar Frank Gehry’nin çizimiyle yapılan Guggenheim Müze binasıyla tanınır oldu.

Sidney Operası 102 milyon dolara, Bilbao’daki müze binası 89 milyon dolara mal oldu.

Günümüzde mimarlar uzmanlaştı. Özellikle müze konusunda öne çıkan mimarlar var.

Jean Nouvel (Fumel, Fransa), bugüne kadar 7 müze binasına imza attı.

Paris’te Eyfel Kulesi yanında yapılan The Musee du quai Branly, Paris’teki Nouvels Arab müzesi onun eserleri.

Frank Gehry (Toronto, Kanada) 8 müze binası yapmış. En son eseri Paris’teki Louis Vuitton Müzesi’nin önünde insanlar sergilenen eserlerden çok binayı gezebilmek için kapıda kuyruk oluyor.


Başkaları yakalıyor

Zaha Hadid (Bağdat, Irak) hayatta iken 11 müze binasını tasarlamış. En pahalı eseri Roma’daki National...