06 / 07 / 2024

türkiyedeki Yerli turist sayısı

türkiyedeki Yerli turist sayısı

Kruvaziyer ve kongre turizmindeki gelişmelerin ikinci çeyrekte toparlanmaya katkı sağlayacağını dile getiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yerli turist sayısında hedefin 15 milyona ulaşmak olduğunu söyledi

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Çevreci traktör Farmall X! CASE IH 16 Ekim 2022 fiyat listesi

CASE IH’ın Türkiye yerli üretip çiftçiye buluşturduğu modellerinden Farmall X, üstün güç ve sunduğu performans ile çiftçilerin adeta göz bebeği. Farmall X, sadece üstün performansıyla değil çevreci yönüyle de rakiplerinin bir adım önüne geçiyor.

Tarih verdi! Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması: Hep beraber bineceğiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman'da katıldığı açılış töreninde yerli ve milli otomobil TOGG ile ilgili de açıklamada bulundu. TOGG için geri sayım başladı.

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl kalabalıktan uzak izole tatil yapmayı planlayan yerli turist, resort otellerin villa ve müstakil daireleri tercih ediyor.

DAP Yapı 200 şirket aracını yerli otomobille değiştirecek!

DAP Yapı, sektörde örnek bir atılımı hayata geçiriyor. Türk ekonomisine sunduğu desteği, görkemli bir törenle tanıtılan yerli otomobil ile devam edecek DAP Yapı, 200 adet şirket aracını değiştirecek.

Yazlıklara talep patlaması!

Otel fiyatlarının artması yerli turisti yazlıklara yöneltti. Bu yıl 10 milyon yerli turist yazlıklarda tatil yapacak. Günlük 200 TL'den başlayan yazlıklar, 8 bin TL'ye kadar çıkıyor...

2017’de yatırımda zirveye çıktık!

2017'de büyümede dünyanın zirvesine ulaşan Türkiye, yerli otodan savunma sanayisine, milli enerjiden mega projelere kadar 2023 vizyonundan taviz vermeden yoluna devam etti.

türkiyedeki Yerli turist sayısı Haberi

türkiyedeki Yerli turist sayısı


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turizm gelirinin yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artarak 4 milyar 807 milyon 836 bin dolar olmasına ilişkin, "2014 yılına iyi girdik. ilk çeyrekte rakamlar gayet güzel. İkinci çeyrekte daha fazla toparlayacağız" dedi. 


Yalnız yurt dışından gelenler değil, kendi vatandaşlarına da tatil yaptırdıklarını belirten Ulusoy, geçen yıl 13 milyona ulaşan rakamı bu yıl 15 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti


Bazı ziyaretlerde bulunmak için Kayseri'ye gelen Ulusoy, yaptığı açıklamada, turizm sektörü olarak 2014 yılından umutlu olduklarını belirtti. 


Türkiye İstatistik Kurumu'nun, yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini değerlendiren Ulusoy, şunları kaydetti: 


"Yıl sonunda 39 milyonu aşacağımızı tahmin ediyorum"


"2014 yılına iyi girdik. İlk çeyrekte rakamlar gayet güzel. İkinci çeyrekte daha fazla toparlayacağız. Çünkü kruvaziyer...