05 / 05 / 2024

Türkiyenin çelik boru ihracatı ne kadar arttı

Türkiyenin çelik boru ihracatı ne kadar arttı

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) açıklamasına göre, Türk çelik boru sektörü, Ocak-Ağustos 2014 döneminde toplam ihracat miktar bazında yüzde 2,16 artışla 1 milyon 259 bin tona ulaştı.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Toygan Pulat kimdir? Çok uluslu şirketlerce kaç yıl çalıştı? Arçelik’te hangi ekibi yönetiyor?

Toygan Pulat hangi alanlarda çalıştı? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor? İşte Toygan Pulat’ın hayatı...

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Gülay Barbarosoğlu'nun hayatı...

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

İmsan Taahhüt Metal Çelik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmsan Taahhüt Metal Çelik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Melih Çakmak tarafından kuruldu.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

200 milyon TL cirolu DÇT Demir Çelik'in iflasına karar verildi!

İstanbul Arnavutköy’de kurulu DÇT Demir Çelik Tel San. AŞ.'nin sonunu kardeş kavgası getirdi...

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Türkiyenin çelik boru ihracatı ne kadar arttı Haberi

Türkiyenin çelik boru ihracatı ne kadar arttı


Türk çelik boru sektörü, Ocak-Ağustos 2014 döneminde toplam ihracat miktar bazında yüzde 2,16 artışla 1 milyon 259 bin tona ulaştı.


Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) açıklamasına göre, sektörün ihracatı ilk 8 ayda geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 2,16 artışla 1 milyon 259 bin ton, değer bazında ise yüzde 3,68 azalışla 1 milyar 65 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Açıklamaya göre Irak'a gerçekleştirilen ihracat, yaşanan sıcak gelişmelerin etkisi ile darbe aldı. Ancak Irak, sektörün en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasındaki liderliğini korudu. Ocak-Ağustos 2014 döneminde sırasıyla Irak, ABD ve İngiltere en çok ihracat yapılan ülkeler oldu.


Bu dönemde Irak'a yüzde 25,39 azalışla 168 milyon 292 bin dolar, ABD'ye yüzde 11,9 artışla 155 milyon 61 bin dolar, İngiltere'ye ise yüzde 66,31 artışla...