03 / 05 / 2024

Türkiyenin ilk engelsiz meslek lisesi

Türkiyenin ilk engelsiz meslek lisesi

Konut yapımının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yürüten TOKİ'nin, Serebral Palsili çocuklar için inşa ettiği Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi, gelecek eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Türkiye'nin ilk engelsiz parkı olacak!

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Ankara'nın ilk engelsiz yaşam merkezi bu yıl açılacak!

Ankara'nın ilk ve Türkiye'nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Etimesgut'ta inşa ediliyor. Merkezin bu yıl içinde hizmete açılması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk engelsiz yaşam alanı Kartal'da kurulacak!

Türkiye'nin ilk Engelsiz Yaşam Alanı İstanbul Kartal'da inşa edilecek. Mayıs'ta ihale edilecek projenin 2018'de hizmete açılması planlanıyor.

Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi 10,6 milyon liraya mal oldu!

Ankara'da TOKİ şantiyelerini denetleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Turan, serebral palsili çocukların ihtiyaçlarına uygun olarak inşa edilen Çankaya Özel Eğitim Okulu'nda incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi gelecek yıl açılacak!

Konut yapımının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yürüten TOKİ'nin, Serebral Palsili çocuklar için inşa ettiği Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi, gelecek eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak

Türkiyenin ilk engelsiz meslek lisesi Haberi

Türkiyenin ilk engelsiz meslek lisesi

 Konut yapımının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yürüten Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Serebral Palsili (Beyin felci) çocuklar için inşa edilen Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi, gelecek eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine, engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması amacıyla başlattıkları projeye ilişkin bilgi verdi.


Serebral Palsili çocukların lise eğitimini tamamlaması ve iş imkanı bulması için dünyanın ilk engelsiz meslek lisesini inşa ettiklerini belirten Turan, "Projemizle ortaokul çağını dolduran Serebral Palsili çocuklarımızın mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacak. Okulumuzun fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak inşa ediliyor. Okulumuzda engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezi olacak." diye konuştu.


- Eğitimde engeller aşıldı

Turan, Engelsiz Meslek Lisesi ile eğitimde her...