15 / 05 / 2024

Türkiyenin komşularıyla elektrik ticareti hacmi

Türkiyenin komşularıyla elektrik ticareti hacmi

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. Türkiye 2014'te Bulgaristan'a da 10 milyon 381 bin kilovatsaat elektrik sattı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Kışın kombi kapatan kat maliklerine uyarı: Komşunuz dava açıp, zarar talebinde bulunabilir

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler yakılmaya başlandı. Ancak kışın kombi kapatanlara peş peşe uyarı geldi. Böyle bir durumda komşular ile mahkemelik olabilirsiniz.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Söğüt Yapı Malzemeleri İnşaat Elektrik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söğüt Yapı Malzemeleri İnşaat Elektrik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Cihat Şimşek tarafından kuruldu.

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Gltkn İnşaat Taahhüt Orman Ürünleri Lojistik Elektrik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Genç tarafından kuruldu.

Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak son dakika müjdesi! Şimdi T.C Kimlik kartıyla başvuran yardımı havada kapacak!

Aile Bakanlığı'ndan bir müjde daha geldi! Yarıma muhtaç aileler rahat bir nefes alacak! Şimdi T.C Kimlik kartıyla başvuran yardımı havada kapacak! İşte bütün ayrıntılar...

Elektrik faturasında hayat kurtaracak küçük ama etkili ipuçları

Evinizde hiç fark etmeden elektrik tüketimini dolayısıyla da faturayı balon gibi şişirdiğinizi farkında mısınız? Her gün elinize aldığınız ütü ve saç kurutma makinesinin buzdolabınızdan daha fazla elektrik tükettiğini biliyor musunuz? Peki ya sadece çoklu ve düğmeli priz alarak tüketimi yüzde 5 düşü

A101'de Xiaomi Mi 11T indirimli fiyatıyla şimdi satışta! Tükenmeden, fırsatı yakalayın! 25 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan A101, Xiaomi'nin en beğenilen telefonları arasına adını yazdıran Xiaomi Mi 11 T'yi indirimli fiyatıyla şimdi satışa sundu! Peki A101'de Xiaomi Mi 11 T fiyatları ne kadar? İşte 25 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılar son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri bu durumla karşılaşırsa ne yapabilir? 

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Kim Kardashian'ın Hidden Hills’teki evini yenilemesine komşu engeli!

Kim Kardashian'ın California’nın lüks bölgesi Hidden Hills’te bulunan konutunu yenileme planları, komşularında rahatsızlık yarattı. Komşulardan birinin Kardashian’ın inşaat planlarını durdurmak amacıyla mahkemeye başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Türkiyenin komşularıyla elektrik ticareti hacmi Haberi

Türkiyenin komşularıyla elektrik ticareti hacmi

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. 


Dış ticaret verilerine göre, Türkiye, geçen yıl komşularına yüzde 204,1 artışla 1 milyar 220 milyon 565 bin kilovatsaat  elektrik ihraç etti. Bir önceki yıl komşulara 401 milyon 262 bin kilovatsaatelektrik ihracatı yapılmıştı.


Elektrik ihracatındaki artışta Irak'taki kısmi normalleşmenin olumlu etkisi ve Yunanistan'a yapılan satışlar önemli rol oynadı. Irak'a yapılan elektrik satışı, 353 milyon 146 bin kilovatsaatten 778 milyon 955 bin kilovatsaate, Yunanistan'a yapılan elektrik satışı, 37 milyon 531 bin kilovatsaatten 431 milyon 229 bin kilovatsaate yükseldi. 


Söz konusu dönemde elektrik satışından elde edilen gelir de 28 milyon 948 bin 63 dolardan 88 milyon 836 bin 20 dolara çıktı. Elektrik ihracatından elde edilen gelirde yüzde...