02 / 05 / 2024

türkiyenin yurtdışı varlıkları arttı mı

türkiyenin yurtdışı varlıkları arttı mı

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ekimde 2016 sonuna göre yüzde 8,4 artarak 233,5 milyar dolar oldu.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları 226 milyar dolara çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2016 ağustos sonu itibarıyla Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıkladı. Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, 2015 yıl sonuna göre yüzde 7,6 yükselişle 226 milyar dolara çıktı.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları arttı!

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları arttı. Türkiye' nin yurt dışı varlıkları 2013 yılı aralık ayı sonu itibariyle 224,8 milyar dolar, yükümlülükleri ise 614,7 milyar dolar oldu.

TCMB’nin rezerv varlıklarında artış! Toplam 116,6 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, ağustosta temmuz ayına kıyasla yüzde 4,5 oranında artarak 116,6 milyar dolara çıktı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!

Geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar Türk Lirası olan yurt içi yerleşiklerin pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış göstererek, 1 trilyon 936 milyar TL'ye yükseldi.

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artarak 122,4 milyar dolara çıktı.

MASAK'tan kripto para borsası FTX ile ilgili flaş karar! Mal varlıklarına el konuldu

MASAK’ın FTX hakkında açtığı soruşturma kapsamında şirket sorumlusu Sam Bankman-Fried ve diğer ilgililerin mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

türkiyenin yurtdışı varlıkları arttı mı Haberi

türkiyenin yurtdışı varlıkları arttı mı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları Ekim ayında 2016 sonuna göre yüzde 8,4 artarak 233,5 milyar dolar, yükümlülükleri de yüzde 15,4 artışla 667,6 milyar dolar oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ekim ayı sonuna ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verileri açıklandı.

Buna göre, Ekim ayında 2016 yılı sonuna kıyasla Türkiye'nin yurt dışı varlıkları yüzde 8,4 artarak 233,5 milyar dolar, yükümlülükleri de yüzde 15,4 artışla 667,6 milyar dolar oldu. Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, Ekim ayında 434,1 milyar dolar açık verdi. Söz konusu açık, geçen yılın sonunda 363,1 milyar dolar düzeyindeydi.

Varlıklar alt kalemleri incelendiğinde, rezerv varlıklar kalemi 2016 yılı sonuna göre yüzde 10,8 artışla 117,8 milyar dolar,...